DVD: Ziezo, gedichten van Annie M.G. Schmidt

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Annie M.G. Schmidt

, wie is er niet groot mee geworden? De gedichtenbundel ZieZo stond vijf jaar geleden aan de basis van een samenwerking tussen de AVRO en de HKU Utrecht, Faculteit Kunst, Media en Technologie. Sinds september 2000 hebben bijna 100 studenten de gedichten van Annie M.G Schmidt geanimeerd en zo ontstond er een bonte verzameling van animaties met de meest uiteenlopende stijlen. Deze vind je terug op deze dubbel-DVD en is voor jong én oud een feest om naar te kijken. De grappige gedichtjes van Annie M.G. Schmidt zijn zonder deze filmpjes al een feest om te lezen, er zit nl. bij iedere DVD een gedichtenboekje met de gedichtjes die op de DVD staan. Zo kun je tijdens het filmpje mee lezen of voorlezen voor het slapen gaan.

In het menu van beide DVD?s heb je 2 verschillende opties, je kunt kiezen voor de optie 'Ziezootjes', waar je de filmpjes zo kunt afspelen, of je kunt kiezen voor de optie 'Onder het bed', wat een interactieve en veel leukere manier is om de DVD te verkennen. Onder het bed liggen namelijk allerlei hoopjes met speelgoed, waar je door heen kunt pluizen en figuurtjes uit de gedichtjes tegen komt. Ook kun je er de filmpjes afspelen, kom je de liedjes en spelletjes tegen, heel spannend en vrolijk allemaal.

Op de beide DVD?s heb je in het menu van de 'Ziezootjes' de mogelijkheid om te kiezen uit 2 hoofdstukken; op de eerste DVD de filmpjes 1 t/m 8 en de de filmpjes 9 t/m 15, die je per gedicht of allemaal achter elkaar kunt bekijken. Zo voorkom je dat je kind te lang naar de televisie kijkt en met vierkanten ogen er achter vandaan komt. De volgorde van de filmpjes komen niet overeen met de inhoudsopgave van de meegeleverde gedichtenboekjes, de daadwerkelijke volgorde is deze:

1. De burgermeester van hogezande
2. De draak in een muizeval
3. De geit van dokter Sanders
4. De vlieg eulalie
5. Het girafje dat niets zag
6. In ?t huis van klaas en woutertje
7. Kabouter stokebrand
8. Koekeloertje

9. De oude dame
10. De ridder van vogelenzang
11. Het lied van de pakuis-muizen
12. Luilekkerland express
13. Prinses Rosalinde
14. De rovers en de maan
15. Vingertje-lik

Op de tweede DVD is de volgorde deze:

16. Beppie snauw
17. De vleerhondjes
18. Het mannetje fop
19. Op zoek naar gip gap gonië
20. Tante Marijke
21. Twee vleugeltje
22. Van daantje en het kraantje

23. Het mannetje larieflas
24. De mislukte fee
25. Voor het portret van opa kraai
26. Pepijn de kat
27. Ubbeltje van de bakker wil niet gaan slapen
Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie
De filmpjes zijn echt geweldig knap en grappig gemaakt. De figuurtjes uit de gedichten komen tot leven doormiddel van allerlei materialen, collages, klei, computeranimaties, het is een vrolijke boel. De gedichten worden tot leven gebracht met de stemmen van Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt. Echt een DVD die je met plezier helemaal uitpluist, met of zonder kind!

DVD: Ziezo, gedichten van Annie M.G. Schmidt
www.just4kids.nl