dvd - Westenwind, seizoen 1

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De serie begint als de werf van De Graaf op het punt van faillissement staat. Zoon Marco komt terug uit Indonesië om zijn familie te helpen. De Graaf heeft een grote deal verloren, maar ze weten eigenlijk niet hoe dat kon gebeuren. Als Marco op onderzoek uitgaat blijk dat Noordermeer erachter zit.

De familie Noordermeer heeft een werf die wel goed draait. Alleen gaat het bij Noordermeer eerder om geld dan om familie. Op het moment dat het even tegenzit in het privé-leven van Max, staat zuslief Charlotte al in de startblokken om zijn directeurspositie over te nemen. Met toestemming van mama Emma mag ze dit ook proberen. Met alle gevolgen van dien.

Ondertussen probeert familie De Graaf er weer bovenop te komen door een nieuw ontwerp voor een schroef te maken. Met de hulp van vrienden en de goede wil van de schuldeisers krijgen ze genoeg tijd om het ontwerp af te maken en te testen, met succes.
Met Noordermeer gaat het op dat moment slechter, omdat ze graag de werf van De Graaf overgenomen hadden. Nu zullen ze orders moeten laten vallen en misschien zelfs de hulp van De Graaf moeten inroepen om zelf niet failliet te gaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Natuurlijk komt er nog veel meer aan bod in deze serie dan alleen maar het bouwen van schepen. Beide families krijgen te maken met verschillende tegenslagen. Zo probeert de secretaresse van Max zijn huwelijk om zeep te helpen, omdat ze zelf smoorverliefd is op hem. Anton Noordermeer is bezig met illegale praktijken op het gebied van schepen schoonmaken, met grote gevolgen. Er blijkt een vierde aandeelhouder te zijn bij Noordermeer waar het merendeel niks van wist. Dit zorgt voor frustratie bij Charlotte die zichzelf al op de directeursstoel zag zitten. Er ontstaat een relatie tussen een De Graaf en een Noordermeer, wat voor de nodige commotie zorgt.

Afbeelding verwijderd door redactie


De dvdbox van het eerste seizoen bestaat uit 5 dvd?s met de afleveringen 1 t/m 26.
Er staat helaas geen bonusmateriaal op. Speelduur ca. 20 uur.
The House of Knowledge
ISBN: 90-8510-125-5