ICI PARIS XL viert feest met Daddy Cool

Vrije tijd door Janneke
Make-up, cupcakes en een spectaculaire dansmusical: dé ingrediënten voor een heerlijke vrouwenavond. ICI PARIS XL vierde haar jubileum met de voorpremière van de musical Daddy Cool. Lucky us: Ze.nl was er bij!

Als groot musicalfan was het absoluut geen straf om op vrijdag 23 september richting het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam te gaan. Wat mij te wachten stond? De swingende musical Daddy Cool! Maar dat niet alleen, want nog vóórdat de musical begon, barstte het feest al los?

Bij het jubileum ?La Grande Parade? van ICI PARIS XL mocht er natuurlijk één ding niet ontbreken: make-up! Een grote zaal in het Luxor Theater was dan ook omgetoverd tot een waar make-upparadijs: overal stonden make-up stands en bij de speciale nagelbar kon je je nagels laten lakken. Ook de lekkere hapjes en drankjes ontbraken niet.


Speciaal voor het feest werd er een heuse make-up marathon gehouden. Met een team van vijftig visagisten zou ICI PARIS XL een poging doen om zo veel mogelijk vrouwen op te maken binnen één uur. Hiermee wilde ICI PARIS XL laten zien dat een goede make-up look niet lang hoeft te duren?

Of het make-up record is gevestigd? Jazeker! Maar liefst 716 vrouwen zijn opgemaakt en dat binnen één uur tijd. Bravo voor alle visagisten! Na deze spannende en hectische recordpoging werd het tijd om te swingen op de hits van Boney M in de nieuwe musical Daddy Cool!


Het verhaal

Daddy Cool vertelt het verhaal van Sunny (Ruben Heerenveen): een knappe Surinaamse jongen van 25, die maar één grote droom heeft: dansen. Met zijn dance crew ?Sunshine? doet hij mee aan een wedstrijd, waarmee hij zijn leven voorgoed kan veranderen. Maar als Sunny de mooie Roos (Kim-Lian van der Meij) tegen het lijf loopt, staat hij ineens oog in oog met zijn eigen verleden. De twee zijn elkaar al eerder tegengekomen, toen Sunny als jongetje net vanuit Suriname naar Nederland kwam. Na deze hernieuwde kennismaking blijkt dat de schimmen uit het verleden nog steeds hun greep op het heden kunnen hebben. Pearl (de moeder van Sunny) en Ma Baker (de moeder van Roos) blijken een geheim te delen dat de liefde tussen Sunny en Roos zwaar op de proef zal stellen...


En?

Wat heb ik genoten van deze swingende musical! Het was één groot dansspektakel, de nummers werden ontzettend mooi en zuiver gezongen en de hilarische momenten zorgden ervoor dat ik veel heb gelachen.

Sunny werd geweldig neergezet door Ruben Heerenveen. Naast het uitstekende zingen, dansen en acteren, was hij ook zeker niet verkeerd om naar te kijken (wat een knappe kerel!). Ook Kim-Lian van der Meij heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik wist al dat ze prachtig kon zingen, maar dat dansen: wauw! Hoeveel training heeft hier wel niet ingezeten?!

De Surinaamse Linda (gespeeld door Jetty Mathurin) zorgde voor flink wat humor in de musical. Met een heerlijk Surinaams accent deelde ze al haar wijsheden van grootmoeder. ?Als een duif in je oog schijt, kan hij goed mikken?, aldus Linda.

Anders dan bij andere musicals, werd het decor bij Daddy Cool minimaal gehouden. De musical maakte alleen gebruik van een trap en een grote videoprojector. Naar mijn idee een zeer goede keus, want de cast speelde zo ontzettend sterk dat meer decor alleen maar zou zorgen voor afleiding. Bovendien bleef zo de vaart in het verhaal.

Ook heb ik onwijs genoten van de hits van Boney M. De nummers vormden de rode draad door de musical en zorgden ervoor dat ik niet stil kon blijven zitten. Al is Boney M niet helemaal uit mijn tijd, de hits Daddy Cool, Sunny, Ma Baker en The Rivers of Babylon waren natuurlijk geen onbekenden voor mij!

Verwacht van de musical niet te veel diepgang, want het verhaal van Daddy Cool is niet ijzersterk. Maar hé, je komt natuurlijk voor het geweldige dansspektakel, de swingende vrolijke hits, de heerlijk Surinaamse grappen én de prachtig gezongen nummers! En na zo?n slechte zomer, kunnen we helemaal wel wat ?Sunny? gebruiken?

fout in embed: media provider niet ondersteund

Daddy Cool is nog tot en met 26 januari 2012 te zien in verschillende Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie op de website.