Flirten met fantasie

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boek betreft om precies te zijn 37 opwindende verhalen. Een bekende schrijfster die een bijdrage heeft geleverd is Cathy Kelly, die je misschien wel kent van de (vertaalde) chicklitboeken En jij dan? en Echt verliefd. Naast Kelly schreef ook Fiona Walker (Lots of love en Lucy Talk) een aantal verhalen. Als je hun boeken gewend bent, zal dit boek je echter tegenvallen: deze dames hebben namelijk romans op hun naam staan waarin veel meer gebeurd dan in deze korte verhalen het geval is. Veel van de verhalen zijn zelfs zó kort, dat ze enorm voorspelbaar worden. Wat ook logisch is, want hoeveel plotwendingen kun je kwijt in een verhaal van drie pagina's?

Ondanks dat ze dus niet erg lang zijn, zijn er ook verhalen die wél leuk zijn om te lezen. Zo heb ik enorm moeten lachen om het verhaal De string waarbij een te kleine string zorgt voor een breuk tussen een stel, om het verhaal Slagroomdromen waar lekker en veel eten niet voor overgewichtproblemen zorgt maar juist een relatie tot stand doet komen en om het verhaal Zo vader zo dochter waar een minnares wordt gechanteerd door de dochter van haar lover. Bovendien zorgt het erotische tintje dat je in sommige stukken terug vindt voor extra spanning en opwinding, wat voor mij persoonlijk elementen zijn die ik wel kan waarderen in de chickliteratuur.

Al met al is het boek prima leesvoer wanneer je geen zin hebt om je ergens in te verdiepen en gewoon 'een boekie' wil lezen. Ik heb bijvoorbeeld zelf vaak voor het slapen geen zin in moeilijke en dramatische verhalen en dan is Flirten met fantasie een goede oplossing. Ook aan het strand op vakantie zou het boek leuke uitkomst zijn, de oorspronkelijke titel is dan ook Sexy Shorts for summer. Kortom: een grappig boek, met niet teveel inhoud.

Afbeelding verwijderd door redactie

ISBN 9045301806
Uitgeverij Bzztoh