Joyride

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Alles verandert wanneer blijkt dat er nog iemand mee gaat naar Frankrijk. In de achterbak van zijn prachtige oldtimer cabriolet ligt Tim (Tygo Gernandt). Joy heeft hem gedrogeerd. Ze wil samen met Roos en Chantal Tim vermoorden, zodat ze voor eeuwig vriendinnen zullen blijven. De hele rit vraag je je af wanneer dat gebeurt.

Joy lijkt in het begin dan een keiharde gothic-tante, maar ze verandert in een kwetsbaar meisje. Wil ze Tim eigenlijk nog wel vermoorden? Chantal en Roos vastbeslotener. Tim moet dood. Hij heeft namelijk hun paspoort gezien en weet dat ze een Fransman hebben vermoord. Als ze Tim niet doden, zal hij alles aan de politie vertellen. Vooral Chantal is hier van overtuigd. Ze lijkt dan wel een lachebekje, Chantal heeft een duistere kant. Verbaan speelt dat heel goed. Je merkt dat er iets mis is met het meisje, maar je hebt geen enkel idee wat.

'Joyride' is een indrukwekkende thriller. Peggy Vrijens, Georgina Verbaan, Dorien Haan en Tygo Gernandt spelen alle vier sterk. Het verhaal is misschien niet altijd even geweldig, toch val je als kijker geen moment in slaap. Iedere keer word je als kijker weer verrast. De spanningen lopen zo af en toe hoog op. Tot het eind blijft je kijken, want je wilt toch weten of de meiden de onschuldige student gaan vermoorden.

Vind je er in het begin al niet veel aan? Blijf toch kijken, want het eind is ontzettend verrassend.

http://www.dvd.nl/news/2006-01-06-joyride.jpg

Joyride
Regie: Frank Herrebout
Acteurs: Georgina Verbaan, Tygo Gernandt, Peggy Vrijens en Dorien de Haan
Genre: Thriller
Speelduur: 87 minuten
Extra's: Trailers en Scène Selectie
Adviesprijs: ? 13,99


Joyride verschijnt op 7 februari