3FM presents Stevie Ann in Concert

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op 16 februari presenteerde Radio 3FM Stevie Ann een concert in de Toonzaal in Den Bosch. Een prive-concert voor een vijftigtal prijswinnaars van de radiozender. Vrouw.nl ontmoette Stevie Ann eerder voor een uitgebreid interview en werd uitgenodigd om verslag te doen van dit concert. Het optreden in het muziekcentrum van Den Bosch zou om acht uur beginnen, ongeveer een kwartier later gingen de deuren van de zaal open. Een paar gespannen prijswinnaars namen enthousiast een goodie-bag in ontvangst met o.a. de cd van Stevie Ann. De Toonzaal is een indrukwekkende oude synagoge in het centrum van Den Bosch. Het podium is gesitueerd in een prachtige zaal met een extra verdieping in de vorm van een balkon met orgel. Het podium was bij binnenkomst helemaal gereed, en de paar mensen die de zaal inliepen waren helemaal klaar voor de opkomst van Stevie Ann.

Rond een uur of negen begint de zaal vol te stromen met mensen. De prijswinnaars die al sinds acht uur wachten zijn dankbaar voor de stoelen op het balkon en de tafels beneden waarop even uitgerust kan worden. Om half tien komt Stevie Ann dan eindelijk op, terwijl het publiek enthousiast applaudisseert. De kleine zaal wordt nog intiemer als ze vraagt of de groep genodigden nog wat naar voren wil komen. Ze neemt plaats op een houten kruk midden op het podium en pakt een van de twee gitaren die achter haar klaar staan. Het publiek wacht stilletjes af. Stevie Ann is een jong, fragiel, klein meisje die een tedere indruk maakt. Maar als ze begint met zingen komt ze heel anders over. Er komt een helder, hard stemgeluid uit haar keel en het publiek is duidelijk onder de indruk. Haar stem komt live erg overeen met haar cd en het is te begrijpen waarom ze in korte tijd twee awards voor jong talent heeft gewonnen.

Ondanks haar jonge leeftijd en de onervarenheid op het podium weet ze iedereen meteen te binden. Met een gitaar in haar hand en achter de piano, ze heeft talent en zingt met enthousiasme en dat is te horen.
Na enkele nummers komt haar band op, een stoere kale drummer, twee gitaristen en een slungelige pianist. Na het sprankelende optreden van Stevie Ann achter de piano is de in elkaar gedoken pianist een vreemde verschijning. De band geeft het gevoel enkele dagen voor het optreden bij elkaar gegrepen te zijn. Rechts van haar staan een gitarist en drummer die duidelijk genieten van het optreden en tijdens het hele optreden oogcontact hebben met Stevie Ann. Maar de pianist en gitarist aan de linkerkant maken een vreemde indruk, ze kijken enkel naar hun instrumenten en lijken totaal in een andere wereld. Het doet je bijna wensen dat Stevie Ann het concert in haar eentje had opgevoerd want de linkerkant van haar band blijft afleiden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ze zingt niet alleen nummers van haar album, maar ook een verassend nieuwe nummer ?Brick Walls?. Soms lijken de nummers een beetje op elkaar door dezelfde uithalen met haar stem. Maar de variatie in muziekstijlen maken dit weer goed. Het was een indrukwekkend concert, het is ongelofelijk wat een mooi en sterk geluid er uit zo?n jong meisje kan komen. De teksten zijn niet altijd even goed te verstaan, maar klinken volwassen en worden met gevoel gezongen. Het enige spijtige is dat ene helft van haar band het geheel zo ontzettend verstoort en de ?show? net niet af maken.

Op de website van Stevie Ann kan je aantal nummer van haar beluisteren.