Die eeuwige scheerbultjes: dit zijn de tips!

Vrije tijd door Sascha
Het jaar 2016 is het jaar van gladgeschoren edelen delen. Hartstikke mooi natuurlijk allemaal, maar helaas komen daar ook aantal venijnige rode bultjes bij kijken. Wij verlossen jou van die kriebels, want hier zijn de tips!
 
Iedereen die het zo eens in de zoveel tijd op een scheren zet down under, weet hoe verschrikkelijk die eeuwige rode bultjes kunnen zijn. Het kriebelt, het doet pijn en het ziet er ook nog eens niet uit. Toch zijn er een aantal gouden tips om van die irritante dingetjes af te komen!


Schoon en scherp
Dit is eigenlijk wel de meest gemaakte fout waar iedere vrouw zich schuldig aan maakt: vieze, botte en te veel gebruikte scheermesjes. Ga voor een schoon en scherp mesje en het liefst ook nog eens geen wegwerpmesjes. Bij wegwerpmesjes zitten vaak geen rubberen strookjes tussen de mesjes, en die rubbertjes zijn juist cruciaal voor het beschermen van je huid.
 
Koud water versus warm water
Wil je een zeer strakke bikinilijn als resultaat, neem dan van tevoren een warme douche. Hierdoor staan de poriën open en zijn de haartjes weker. De kans op rode scheerbultjes is echter wel veel groter dan wanneer je je afspoelt met koud water. Door koud water gaan de poriën namelijk dichtzitten en krijg je minder snel last van die irritante rode ingegroeide haartjes.
 
Scheergel
Door een scheergel te gebruiken zorg je ervoor dat het mesje soepel de haren kan verwijderen. Het allerbeste is nog om te kiezen voor een ongeparfumeerde pH-neutrale gel. Dan kun je er helemaal zeker van zijn dat je niet onverwachts last zult krijgen van irritaties aan de huid en dus ook aan je haarzakjes.

Lekker scrubben
De dode huidcellen kunnen het haarschachtje verstoppen en dit kan weer zorgen voor ingegroeide haartjes. Scrubben is daarom een echte must! Door dit regelmatig te doen voorkom je verstopping van de haarschachtjes. Lekker scrubben dus!


Met de haargroei mee
Dit is zo ongeveer de belangrijkste tip: scheer met de haargroei mee en nooit er tegenin! Doe je dit wel, dan loop je de kans dat de haartjes te kort afgesneden worden en dan zit je uiteindelijk alsnog met de gebakken peren, oftewel: rode bultjes. En dat willen we natuurlijk niet! 
 
Spoelen
Spoel af en toe je scheermesje schoon met lauw water. De haartjes die in het scheermesje blijven hangen kunnen namelijk gaan schuren en ook hierdoor kun je te kampen krijgen met huidirritaties en jeukende bultjes.
 
Babycrème
Bij baby's wordt altijd babycrème gebruikt omdat dit ongeparfumeerd is en er geen kans is tot irritaties of uitslag. Dit geldt niet alleen voor baby’s! Ook onze edelen delen kunnen hiermee ingesmeerd worden na een grondige scheerbeurt waardoor je minder kans hebt op ingegroeide haartjes inclusief rode bultjes.
 
Heb jij ook altijd zo’n last van die verrekte scheerbultjes?