Plankgas! Het Snelle autoboek voor vrouwen én mannen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Met Plankgas! praat zelfs de meest a-technische alfa met twee linkerhanden mee over technische hoogstandjes (hoe werkt dat nou, op waterstof of slaolie rijden?), maar je leert nog veel meer. Het boek staat boordevol simpele reparatie- en onderhoudstips en trucs om een goede chauffeur te worden. Ook komt aan de orde hoe je een beurt bij de garage in zo goed mogelijke banen kunt leiden. Hoe ontwikkel je 'auto-assertiviteit'? Maak duidelijke afspraken over wat je gedaan wilt hebben en wat niet. Zorg dat je bereikbaar bent als de monteur een besluit van je nodig heeft en loop altijd samen met de monteur de nota door. Een goede monteur legt uit zichzelf uit wat hij heeft gedaan en waarom en bewaart ook nog de defecte onderdelen zodat je kunt zien wat er aan de hand was. Ook als je geen ambities hebt om technicus te worden, haal je uit dit boek dus een hoop praktische tips. Daarbij komt dat de auteurs goed hun best hebben gedaan om er vooral een leuk boek van te maken. Fantastisch vormgeving in combinatie met grappige weetjes en hilarische columns maken het geheel tot een fijn leesbaar product.



Één van de leukste hoofdstukken is wel het autojargon: Een mooie kiloprijs bedingen voor je occasion met goede schade (puntgave motor, alleen carrosserieschade), de sloffen (banden) van je pooierbak (of hoerensloep) verwisselen. Lekker meekletsen over je omgekatte zespitter (zescilindermotor), je gladiolen (gladde banden) en je kookstel (LPG-installatie). Goed op z'n staart trappen. Afin, het autojargon lijkt een wereld op zich.

Waarom een hoog testosterongehalte superhandig is voor wie z'n auto strak tussen twee andere auto?s wil parkeren? Je leest het in Plankgas! En waarom meestal mannen de auto wassen? Volgens Freud is een motor het verlengstuk van de mannelijkheid en autowassen dus een verkapte vorm van masturberen... Voor meer weetjes, theorieën en tips, ben je hier aan het juiste adres. Een ideaal cadeau voor die vriendin van je die ein-de-lijk haar eerste autotootje heeft gekocht (een witte Polo uit 1988).

Plankgas! Het Snelle autoboek voor vrouwen én mannen
Claudette Halkes en Annemarieke Piers
Uitgeverij www.momedia.nl
ISBN 90-5767-212- X
Prijs: ? 14,95
Aantal pagina's: 142
Maart 2006

Bestel nu!

Plankgas
A. Piers & Claudette Halkes