Lemming

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het verhaal speelt zich af in het zuiden van Frankrijk. Alain Getty (Laurant Lucas) een ingenieur van technische snufjes heeft een schijnbaar perfect leven. Hij is gelukkig getrouwd met Benedictine (Charlotte Gainsbourg), hij heeft een goede baan en een mooi huis. Wanneer op een dag de gootsteen niet leegloopt en hij een nog levende lemming uit de afvoer haalt lijkt dit een reeks bizarre gebeurtenissen op gang te brengen. De vrouw van zijn baas, Alice (Charlotte Rampling), pleegt zelfmoord in hun huis wat tot spanningen leidt tussen Alain en zijn vrouw Benedictine. Is het soms de geest van Alice die tussen hen in staat?

In de soms wat lange scènes geeft Dominik de kijker de ruimte voor zijn eigen fantasieën. Onder de oppervlakte van dit zo perfecte stel rommelt, borrelt en pruttelt het hevig. Suggesties worden versterkt door surrealistische scènes en door muziek of met name het ontbreken hiervan. Op deze manier ziet deze film kans om spanning te houden tot en met de laatste shot. Al met al heeft deze film voor mijn gevoel een aanzienlijk David Lynch gehalte.

Afbeelding verwijderd door redactie

Extra?s zijn er op de DVD nauwelijks. Men kan de trailers bekijken en er is een interview met Dominik. Dit laatste is met nog geen 10 minuten nauwelijks een diepte-interview te noemen.

Nieuwsgierig geworden? Als je je over het feit heen kunt zetten dat de film Franstalig is, je van de stijl van David Lynch houdt en je van psychologische thrillers met een flinke saus van drama houdt, dan is dit de film voor jou.

Lemming
Diaphana films
Thriller / Drama