Gigantisch intiem UMOJA

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voordat de mannen van Bløf het podium opstapten, werd het publiek via een videoscherm meegenomen naar alle dertien landen die de heren op hun muzikale wereldreis hebben aangedaan. En zelfs dat is gewoon al leuk om te zien. Alleen na een keer of tien kan je bijna zelf de acht millennium doelen opdreunen, die veelvuldig getoond worden (lees hier meer over op de Umoja site). Deze doelen komen net een keertje teveel voorbij.

Iets na half negen kwamen de mannen het podium op en begonnen al heel indrukwekkend met een nieuw nummer 'Binnenstebuiten'. Het leuke is dat je op het videoscherm,tijdens het nummer, de beelden van de reis ziet en de muzikanten ook hoort met wie ze het nummer hebben opgenomen. De kop is er af en de hele sfeer voelt als een intiem huiskamerconcertje. Dit ontging ook zanger Paskal (Jakobsen) niet "Welkom in onze huiskamer, of eigenlijk wij in jullie huiskamer" grapte hij met een grote grijns. De toon is gezet en we gaan in rap tempo door met het volgende nummer, de zaal kwam los en er werd heerlijk meegezongen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Paskal Jakobsen gaat op in zijn spel

Het ruigste rock nummer wat de mannen tot nu toe hebben uitgebracht, klinkt hard en krachtig door de zaal heen. Wauw! 'Mens' is zeker anders dan dat ze normaal uitbrachten, maar wel totaal Bløf. De afwisseling tussen nieuwe en oude nummers is aangenaam.
Paskal dirigeerde het publiek als een volleerd dirigent langs alle hoogtepunten. Zo zongen we braaf mee met de bekende nummers, zo hupsten we mee met de nummer 1 single 'Aanzoek zonder ringen' en klapten we totdat de handpalmen rood zagen. Hij weet ook heel goed op de lachspieren te werken met zijn vergeten solo tijdens 'Harder dan ik hebben kan' "Ik heb dit nummer al 20.000 keer gespeeld en nu vergeet ik plots mijn solo haha". Soms gaan dingen niet helemaal zoals je zou willen, maar dat geeft Bløf net dat beetje extra. De humor en lol die zij samen hebben en uitstralen op het podium maakt het een genot om naar te kijken.

Helaas ging er meer niet helemaal zoals het zo moeten. Door een verkeerd stap ging Paskal door zijn enkel "Zwakke enkelbanden en een lompe motoriek is killing" grapte hij. En zo strompelde hij met zijn gitaar het podium op om 'Een manier van thuis te komen' solo te spelen. Hiermee werd de Gigant met rust overvallen om daarna weer volop naar het hoogtepunt toe te werken met 'Holday in Spain' waar hij natuurlijk weer werd bijgestaan door Bas, Peter en Norman.
Na twee uur kwam de wereldreis tot zijn eind en heeft de reiskoorts je in zijn greep...

Bløf is nog te zien op de volgende plaatsen met de Umoja-clubtour:

woensdag 15-3-2006 Zwolle, Hedon
donderdag 16-3-2006 Haarlem, Patronaat
donderdag 23-3-2006 Leeuwarden, Zaal Schaaf
vrijdag 24-3-2006 Emmen, Muzeval
donderdag 30-3-2006 Den Haag, Paard v. Troje
vrijdag 31-3-2006 Breda, Mezz
zaterdag 1-4-2006 Weert, De Bosuil

Voor meer informatie over Bløf:www.blof.nl
Voor meer informatie over Umoja: www.umoja.nl