Corinne Bailey Rae

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als de BBC haar uitroept tot 'grootste nieuwe ster voor 2006' moet deze zangeres wel een topper zijn, bedenk ik me als ik het debuutalbum van Corinne Bailey Rae in mijn cd-speler stop. Wow... Ik ben meteen onder de indruk, al heb ik nog maar een paar seconden geluisterd naar het openingsnummer 'Like a star'. Corinne Bailey Rae is echt een ster. Ze zingt op een zachte, verleidelijke manier met veel gevoel. Ik kan niet wachten tot ik alle nummers een keer gehoord heb.

Opeens klinkt 'Put Your Records On' door mijn kamer. Dat nummer heb ik al eens op de radio gehoord. Toen was ik al onder de indruk, maar nu ik naar het debuutalbum van deze Britse zangeres hoor, weet ik dat ze geen eendagsvlieg is. Haar stem lijkt op die van Norah Jones, maar dan met meer soul. Verder vergelijken recensenten haar met Macy Gray, Billie Holiday en Erikah Badu, maar bovenal is Corinne Bailey Rae zichzelf. Ze klinkt puur. Ik geloof wat ze zingt, ze brengt het met zoveel gevoel. Dat mis ik de laatste tijd nog wel eens.

Deze plaat beval elf nummers. Stuk voor stuk zijn ze fantastisch. Deze zangeres verveelt mij geen moment. Wanneer de laatste klanken van 'Seasons Change' door mijn kamer klinken, druk ik snel op repeat. Deze cd moet ik nog een keer horen. Wat een heerlijke cd vol aanstekelijke nummers. Zelfs als ik de cd niet meer hoor, blijven haar nummers in mijn hoofd hangen.

Tracklist:
1. Like a Star
2. Enchantment
3. Put Your Records On
4. Till It Happens To You
5. Trouble Sleeping
6. Call Me When You Get This
7. Choux Pastry Heart
8. Breathless
9. I'd Like To
10. Butterfly
11. Seasons Change

Corinne Bailey Rae - Corinne Bailey Rae
Uitgebracht door: EMI
Geschatte tijd: 46 minuten
Adviesprijs: ? 19,99

www.corinnebaileyrae.nl


Bestel nu voor slechts 13,99!
Corinne Bailey Rae<br>Corinne Bailey Rae
Corinne Bailey Rae
Corinne Bailey Rae