Maria Mena - Apparently Unaffected

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Met You are the only One nog in mijn achterhoofd luister ik naar Apperently Unaffected. Ondersteund door zacht gepingel op een gitaar gevolgd door een stevige drumbeat, zweeft de stem van Maria Mena m?n hoofd binnen en laat me alles vergeten. Met haar ietwat hese maar zuivere stem voert ze een Internal Dialogue waavan ik een stiekeme getuige ben. En met dit eerste nummer zet ze de stijl die haar muziek zo typeert: ontwapenend en recht uit het hart geschreven en gezongen.

Maria Mena zei ooit dat ze het liefst liedjes schrijft waar ze zelf graag naar zou willen luisteren en gelukkig heeft ze een brede smaak. Zo vind je op dit album opzwepende popsongs met een vleugje rock maar ter afwisseling ook gevoelige en slepende songs. Voor alle songs geldt dat het om inhoud gaat. Geen 'ik hou van jou en ik blijf je trouw'. Wel bijvoorbeeld een I miss you Love, He?s hurting me, Nevermind me en Just hold me. Stuk voor stuk allemaal songs die met gepaste emotie gebracht worden, waardoor ik geregeld geraakt word door haar openheid.

Op Apperently Unaffected valt me nog iets bijzonders op. Drie van de veertien liedjes hebben de zelfde titel. Er is een If you?ll stay in my Past part 1, 2 en 3. En als je ze achter elkaar zet vormen die drie delen één complete song van 3.28. Dit is één van de verrassingen op het album en ik vind het leuk gevonden.

Wat mij betreft is Maria Mena geen Alanis Morissette, maar met haar amper 20 jaar al wel een singer/songwriter uit Noorwegen die wél kan zingen en één met een veelbelovende toekomst.

01- Internal Dialogue
02- This Bottle of Wine
03- Miss you Love
04- Boytoy Baby
05- If you'll stay in my Past (part 1)
06- He's hurting me
07- Just hold you
08- Long time Coming
09- If you'll stay in my Past (part 2)
10- Nevermind me
11- These Shoes
12- Our Battles
13- Calm under the Waves
14- If you'll stay in my Past (part 3)

Afbeelding verwijderd door redactie

Maria Mena - Apparently Unaffected
Speelduur: 37 minuten en 27 seconden.
Label: Sony-BMG
Web-site: Maria Mena.com


Bestel nu!
Apparently Unaffected<br>Maria Mena
Apparently Unaffected
Maria Mena