American Cinema: Suspense (4 DVD Box)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Mulholland Drive

(2002) Los Angeles: Ergens in de heuvels van Hollywood wordt een jonge vrouw (Laura Elena Herring) in een limousine met een pistool bedreigd. Nog voor er iets kan gebeuren verongelukt de wagen. De vrouw overleeft het ongeval maar lijdt aan geheugenverlies en noemt zichzelf Rita. Ze klopt aan bij een appartement en ontmoet daar Betty (Naomi Watts). Dit is ook een jonge vrouw, een wanna-be actrice die net in L.A. is komen wonen. Samen gaan ze op zoek naar de identiteit van Rita. Als Betty het adres (Mulholland Drive) achterhaalt waar Rita het ongeluk heeft gehad, beginnen de twee verhalen door elkaar te lopen.... Voor wie Twin Peaks ooit heeft "gevolgd": Mulholland Drive is net zo verwarrend.Net wanneer je denkt te weten hoe het zit, word je weer op het verkeerde been gezet. De twee en een half uur durende film schakelt steeds rap tussen droom (of nachtmerrie?) en werkelijkheid (of is het fantasie?) en bevat de welbekende maffe muziekjes en theater die David Lynch zo graag gebruikt in zijn films. En als je dit verhaal al verwarrend vindt, maak dan je borst maar nat! Want het wordt pas écht ingewikkeld als "Het blauwe doosje" geopend wordt...

Regie: David Lynch
Speelduur: 2:20:32
vanaf 16 jaar
Ondertiteling: Nederlands of Frans
Extra's: Original Theatrical Trailer

Afbeelding verwijderd door redactie

In the cut

(2003) is een film gebaseerd op de bestseller van Susanna Moore en verteld het verhaal van Frannie (Meg Ryan). Zij is een verlegen lerares en single. Ze woont alleen in een gezellig appartementen complex in New York. Als op een dag een lijk onder haar raam gevonden wordt maakt ze kennis met detective Maloy (Mark Ruffalo). Hij onderzoekt de moord die één uit een reeks van vreselijke moorden blijkt te zijn. Ondanks de wat ongelukkige omstandigehden, valt Frannie als een blok voor Maloy. Dat is het begin van een stomende relatie vol seksuele uitdagingen zonder remmingen. Het is voor haar ook het begin van grote onzekerheid omdat de gruwelijke en mysterieuze moorden om haar heen door blijven gaan en steeds dichterbij lijken te komen . Frannie vertrouwt de boel niet. Is Maloy de ridder op het witte paard of...? Het is een ieder geval een film die mij een slapeloze nacht heeft bezorgd. Meg Ryan zet in deze psychologische triller haar rol zo goed neer dat ze de anders zo intrigerende Jennifer Jason Leigh, in de rol van haar zusje, laat verbleken.

Regie: Jane Campion (o.a. The Piano)
Speelduur: 1:53:52
Vanaf 16 jaar
Ondertieling: Nederlands
Extra's: Original Theatrical Trailer


Afbeelding verwijderd door redactie

The last seduction

(1994) Bridget Gregory (Linda Floerentine) is een slimme en mooie vrouw. Ze is getrouwd met de welgestelde arts Clay ( Bill Pulman) en samen hebben ze het goed voor elkaar. Toch is dit alles niet genoeg voor Bridget. Manipulatief als ze is, krijgt ze het voor elkaar dat haar man een louche illegale medicijnenhandel begint. Na een goede deal steelt zij bijna een miljoen dollar van haar man en gaat ervan door. Ze strandt in een klein stadje op het platteland en houdt zich daar schuil. Ze vindt een baan en begint een hartstochtelijke affaire met de jonge, naïeve en hopeloos verliefde Mike (Peter Berg). Ondertussen draait Bridget een beetje door in haar passie, hebzucht en wraakgevoelens en ontpopt zich tot een echte femme fatale. En Mike heeft geen idee dat hij gebruikt wordt in één van Bridget haar plannetjes... Terwijl ik allang doorhad waar het in de film naartoe ging. Het is een leuk verhaal, maar wel een beetje dertien in een dozijn... Leuk voor op de woensdagavond, dus verwacht er niet teveel van.

Regie: John Dahl (o.a. Red Rock West)
Speelduur: 1:45:28
Vanaf 12 jaar
Ondertiteling: Nederlands


Afbeelding verwijderd door redactie

Hard eight

(1996) Sydney (Phillip Baker Hall) is een mysterieuze, profesionele gokker en een oude rot in het vak. John (John C. Reilly) is een loser en een naïve beginneling. De twee ontmoeten elkaar in Reno als John net alles verloren heeft. Sydney ontfermt zich over John, geeft hem 50 dollar en les in gokken. Hun band wordt door de tijd steeds hechter, als vader en zoon en samen verdienen ze emmers met geld. John krijgt meer zelfvertrouwen en wordt verliefd op, een bardame en part-time hoer, Clementine (Gwyneth Paltrow). Ook raakt hij bevriend met Jimmy (Samuel L. Jackson). Jimmy is een arrogante zwendelaar/veiligheids agent en heeft zijn twijfels over de goede invloed die Sydney op John heeft. Syndney probeert ondertussen uit alle macht om John er met zijn kop bij te houden, maar kan niet voorkomen dat John met Clementine een misdrijf begaat. Op aanraden van Sydney verlaten die twee de stad. Kort daarna krijgt Sydney bezoek van de duistere Jimmy. Deze deelt hem mede dat hij over gevoelige informatie omtrent het verleden van Sydney beschikt. Hierdoor komt de vaderzoon band die hij met John heeft opgebouwd in gevaar. Sydney besluit daarom dat het tijd is om maatregelen te nemen. Hele harde maatregelen... Een mooi en duidelijk verhaal en een film waarin sobere beelden af en toe afgewisseld worden met flitsende casino beelden. Een goede cast, maar waarvan ik vind dat Gwyneth Paltrow in haar rol als Clementine totaal niet op haar plaats is. Gelukkig maken Phillip Baker Hall , John C. Reilly en Samuel L. Jackson (ondanks dat hij maar een bijrol speelt) een hele hoop goed.

Regie: Paul Thomas Anderson
Speelduur: 1:37:28
Vanaf 16 jaar
Ondertiteling: Nederlands
Extra's: Scene selection, Trailer & Director Filmography

Afbeelding verwijderd door redactie

Naast deze mooie American Cinema 3: Suspense 4 DVD box, zijn er nog twee American Cimema DVD boxen te verkrijgen. Namelijk American Cinema 2: In love en American Cinema 1: On the Road


Voor meer informatie kijk op de website van A-film of American Cinema