The Hillz

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Steve (Jesse Woodrow) komt na een jaar college thuis als steratleet met één droom: professioneel honkballer worden. Het enige wat hij nog mist is de bloedmooie Heather (Paris Hilton). Maar om haar liefde te winnen, zal hij Heather eerst moeten afpakken van haar vriendje Todd (Jason Shaw). Dit is echter niet de enige tegenvaller voor Steve. Zijn high-school vrienden van vroeger blijken tegenwoordig de mooie heuvels van de stad onveilig te maken met seks, drugs, criminaliteit en zelfs moord. Steve's beste vriend en trouwste supporter Duff is een sadistische bendeleider geworden. Duff 'has it all': respect, coole vrienden en geld. Door Steve's liefde voor Heather wordt hij meegesleept in een rollercoaster vol spanning en gevaar. Lukt het hem om op het rechte pad te blijven?

Oorspronkelijk werd deze film uitgebracht met een foto van de sadistische bendeleden op de voorkant (zie kopfoto, red.), maar voor de dvd-versie hiervan hebben ze Paris Hilton erop gezet. Waarschijnlijk om de verkoop van de film te stimuleren. Paris komt echter welgeteld 20 minuten in beeld en haar acteerprestatie is net als die van haar medespelers zwaar onder de maat. Ook lijken de acteurs qua uiterlijk enorm veel op elkaar, waardoor het verhaal niet gemakkelijk te volgen is.

Op zich is het een goed verhaal en het zou een leuke, vermakelijke actiefilm kunnen zijn, ware het niet dat het ook nog eens enorm slecht gefilmd is. Het chaotische camerawerk past wel bij de aard van het verhaal, het doet zelfs een beetje 'cult' aan, maar als 'cult' zou ik deze film niet willen bestempelen. Het woordje 'crap' komt eerder in de buurt. Het eind van de film wordt letterlijk afgeraffeld en het laat de kijker met een gevoel zitten van "Was dat nou alles?"

Afbeelding verwijderd door redactie

The Hillz (2004)
Met o.a. Jesse Woodrow, Paris Hilton en René Heger
Speelduur: 91 minuten
Adviesprijs: ?6,99
Releasedatum: 25 april 2006
Uitgebracht door Indies
Officiële filmsite: http://thehillzmovie.com