Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

18 dingen die echt zonde van je tijd zijn

“Een mens is niet zonder zonde!” Euhm, thanks dominee, maar het leven zelf zit ook boordevol zondes. Vooral die gevalletjes - zoals je overspelige ex - die zonde van je tijd zijn. En waar je later pas achter komt. Dat is pas zonde!

Naast de 7 zonden zijn er nog een hele hoop andere dingen zonde. Zo'n moment waarvan je bij jezelf denkt: waar doe ik het eigenlijk nog voor? En je zult zien dat je er naderhand altijd pas achterkomt. Tijd is geld en van de tijd die we kwijt zijn aan dingen die zonde zijn, hadden we nu al lang miljonair kunnen zijn. WIj zitten die dingen voor je op een rij.


- Enne, dagelijks artikelen op Ze.nl verslinden, hoort hier natuurlijk niet bij. Dat is gewoon een vorm van zelfontplooiing. Toch? -

Wat pas écht zonde is?

De meest lekkere lunch ever in elkaar draaien om vervolgens na de tweede hap niet meer te hoeven. En al die verspilde uren in de keuken moeten weggooien in de prullenbak, want nee, er is echt geen gaatje meer vrij.

Je chocoladereep met iemand delen en een halfuur later zien dat het stukje nog steeds onaangeroerd ergens ligt te verrotten. Euhm, hallo? Chocola!

In alle haast naar de bushalte rennen en daarna nog tien minuten moeten wachten omdat je bus vertraging heeft. Had je dus makkelijk nog tien minuten langer kunnen blijven liggen die ochtend. Grrr...

Een hele middag kwijt zijn aan het reorganiseren van je keukenkastjes, terwijl buiten de zon zo lekker schijnt. You've gotta do, what you've gotta do.

Een driegangenmenu in elkaar draaien voor je vriendengroepje terwijl de helft maar komt opdagen. Hoe krijg je nu in hemelsnaam die tien flessen prosecco op?

Jezelf verwennen met een dure koffie van Starbucks en deze vervolgens tijdens je sprintje naar de trein laten vallen.

Je lover keer op keer verwennen met de leukste dagjes uit en weekendjes weg en er dan achterkomen dat die lul je bedriegt. Het toppunt van zonde.

Bij de bakker in de rij staan, smachtend naar een bosbessenmuffin en zien hoe die kakmadame voor je hem voor je neus wegkaapt.

In de file staan en na vier kilometer erachter komen dat je in de verkeerde rij staat. En dan ook nog verplicht de verkeerde afslag moeten nemen.

Eindelijk die veel te dure jas toch te hebben gekocht en een dag nadat je bon verlopen is horen van je collega dat 'ie ergens anders voor de helft goedkoper hangt.

Erachter komen dat die te kleine schoenen toch écht te klein zijn. 

Iets verkopen op Marktplaats voor zo'n belachelijk laag bedrag - maar je moet, want lees: geldzorgen - dat je evenveel krijgt als dat je er zelf voor hebt betaald. Niks niet geen winst.

Uren bij de kapper ronddwalen, twijfelen of je nou wel echt de puntjes durft te knippen, de stap waagt en niemand de volgende dag ook maar iets aan je kapsel opmerkt.
 
Als je een pak koekjes leegvreet en de zak wilt weggooien en je er later achterkomt dat er nog een koekje in zat.

Terwijl je in de ene rij al tien minuten staat te wachten omdat iemand zijn pinpas het niet doet, je besluit naar een andere rij te lopen en vervolgens wéér pokkelang kan wachten omdat iemand iets wil terugbrengen. Nooit, herhaling, nooit naar een andere rijd lopen. 

Besluiten de McDrive te nemen omdat dat sneller is en alsnog moeten wachten totdat je eindelijk die McChicken hebt besteld. En je maaltje daarna moeten opeten in de auto, terwijl je dus ook gewoon op die kleffe, nepleren bankjes had kunnen zitten.

Als je de hele zomer wekenlang hebt zitten bakken en braden in de olie en al het bruin er nu alweer vanaf is. 

Je sportschoolabonnement laten doorlopen terwijl je al een halfjaar geen stap binnen hebt gezet. En jezelf dan ook nog voorhouden dat je 'heus nog wel een keertje' gaat.

Wat vind jij nou echt heel erg zonde?