CSI Crossover Special Miami/New York

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het idee achter de samenwerking tussen de twee series is leuk, en zal ook zeker gewaardeerd worden door de fans. Ook de verpakking van deze DVD is mooi, hij komt in een metal case verpakking. Verder valt hier helaas niet zoveel positiefs over te melden.
Het enige wat de DVD te bieden heeft, zijn de twee afleveringen. Deze zijn ook niet samengevoegd tot één geheel, wat gezien de vorm van het verhaal best gekund had. Het zijn gewoon de twee losse afleveringen. Er staan ook geen extra?s op deze DVD.

Verder rammelt het verhaal aan alle kanten. Darius wordt teruggestuurd naar naar Miami omdat hij beweert te weten waar het lichaam van een vrouw begraven ligt die een jaar eerder vermoord is. Nadat de detectives van CSI Miami nog een keer met de familie van de vermoorde vrouw spreken, onderzoeken ze nogmaals de auto waarin ze vermoord is, en plotseling ontdekken ze dat er een cd in de cd speler zit, die hen weer een stap verder brengt. Het lijkt mij volkomen onlogisch dat zo?n auto niet volledig uitgekamd wordt nadat er iemand in vermoord is. Die cd hadden ze de eerste keer al moeten vinden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Daarnaast vinden ze een vrouw die met Darius gecorrespondeerd had. Een rijke zakenvrouw. Ze zou hem ontmoeten na zijn ontsnapping, maar omdat zijn vliegtuig eerder neerstortte dan gepland, kwam hij niet opdagen. Daarna heeft hij haar wel opgezocht, maar enkel omdat hij een vliegtuig nodig had om in het gezelschap van iemand anders naar New York te vliegen. Hoewel de vrouw beledigd was dat hij er met een jongere vrouw vandoor ging, heeft ze blijkbaar zonder problemen haar vliegtuig meegegeven. Hoe waarschijnlijk is dat?

Als ze eenmaal in New York zijn ontmoet Mac Taylor van CSI NY Darius in de metro. Op dat moment trekt de moordenaar, nadat hij een passagier ernstig verwond heeft, aan de noodrem en rent weg. Het volgende moment zie je hoe Taylor een ambulance belt en aan een andere passagier vraagt om de metro te laten stoppen. Klopt ook weer niet.

Afbeelding verwijderd door redactie

De plot tenslotte, is erg vergezocht. De meeste afleveringen van de diverse CSI series zitten veel beter in elkaar dan deze, en het lijkt alsof men zoveel moeite heeft moeten doen om de twee series samen te laten komen, dat er te weinig aandacht is besteed aan het verhaal zelf. Deze DVD is een leuk hebbedingetje voor de echte die-hard fans, maar niet meer dan dat.

CSI Crossover Special Miami/New Yrok
Met o.a. David Caruso en Gary Sinise
Tijd: 95 min.
Adviesprijs 15,99 euro

Bestel nu!

CSI - Crossover Miami / New York