5 tips om te vinden wat je zoekt

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Je zoekt een zwarte kokerrok tot op je knie. Niet óver je knie. Maar ook geen minirok. Wáárom hebben ze nergens de perfecte rok? Of je zoekt een huis in Amsterdam. Niet te klein, maar ook niet te duur. Vind wat je zoekt!
 
Er zijn altijd dingen in je leven waar je naar op zoek bent, maar die je niet aan komen waaien. Zoals the ultimate dreamjob die jou op het lijf geschreven is. Of een fijne woonruimte in het centrum van je lievelingsstad voor een goede prijs. Of gewoon een stel pumps met een hoge hak, maar niet té hoog, anders lijk je net Bambi. Neem het heft in eigen hand en zorg dat je krijgt wat je zoekt!
 
Maak gebruik van je netwerk
De beste tip die we je kunnen geven is: gebruik je eigen netwerk. Of het nu gaat om een nieuw jurkje of een koophuis: via via krijg je dingen voor elkaar. En als je iemand ook nog eens persoonlijk kent, brengt dit vaak voordelen. Zoals een ‘vriendenprijsje’ voor die jurk uit de webshop van je studiegenoot, een halve inboedel als je in het oude appartement van je vriendin trekt of een leuke collega als je reageert op die vacature in het bedrijf waar je nichtje werkt. 
 
 
Gebruik handige online tools: Reequest
Ken je Reequest.com? Deze handige website zorgt dat jij vindt wat je zoekt. Reequest is een online prikbord waar je met al je vragen terecht kunt. Het doel van het online prikbord is om te vinden voor jou wat je zoekt, zonder heel het internet door te moeten zoeken en uren bezig te zijn. De Reequest-gebruikers helpen jou en wijzen je op speciale aanbiedingen. De missie van Reequest is dus het 'zoekproces' naar aanbiedingen en deals te veranderen, en het persoonlijk en leuk te maken! Het werkt heel simpel. Reequest helpt jou je vraag te plaatsen en andere gebruikers kunnen hier dan op reageren. Aan wat voor vragen je moet denken? Bijvoorbeeld ‘waar kan ik goedkope, lekker zittende hakken scoren voor maximaal € 50,-?’. Het is dus een tool die zoeken eigenlijk leuk maakt, en daarbij is het natuurlijk ook altijd fijn om anderen te helpen. 

Geef nooit op

Ken je dat programma van Peter-Jan Rens nog? Geeeeeef noooooit op, oh geef nooit op! Dat deuntje speel je gewoon standaard af in je hoofd als het tegenzit. Want ja, vijf jaar zoeken naar een perfect paar schoenen gaat misschien wat ver. Maar een droombaan, droomhuis of kantoorruimte komt je niet aanwaaien. Dat gaat heel wat tijd, plus de nodige teleurstellingen, in zitten. Dat hoort erbij. Ga niet direct in zak en as zitten als het even niet loopt zoals je wilt, maar heb geduld. En geef nooit op.
 
 
Durf te vragen
Durf te vragen. Het klinkt zo eenvoudig, maar vaak denken we: ah nee joh, zij heeft allang iemand anders op het oog als huisgenoot. Of nee, bij die winkel hebben ze helemaal geen jurkjes. En nee, dat gerecht staat niet op de menukaart, dus naar dat restaurant hoeven we sowieso niet te gaan. Maar remember: brutale mensen hebben de halve wereld! En dus, als jij op zoek bent naar een goedkope schoonheidsspecialist, ga je vragen. Aan je collega, je moeder, je tante, je vriendin of je gay best friend. 
 
Social media
Je hoort het heel vaak: de kracht van social media. Zo zijn er genoeg mensen die via social media aan hun baan, lover of droomhuis zijn gekomen. Stel bijvoorbeeld een vraag op Facebook of Twitter à la ‘wie weet een lekker restaurantje in Utrecht' en de antwoorden van je vrienden stromen binnen. Maar: doe dit niet te vaak, op een gegeven moment zijn je vriendinnen er wel klaar mee en is de respons lager.

Nieuwsgierig of Reequest.com werkt? Maak een account aan en probeer het gewoon!


Hoe zorg jij dat je vindt wat je zoekt?