Mathilde Santing in The Wiz

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Grote verrassing is de veelzijdige zangeres Mathilde Santing; met haar rol als Glinda keert ze na acht jaar terug in een musical. Zij treedt in de voetsporen van de Tony award winnende jazz zangeres Lena Horne die deze rol in de film The Wiz vertolkte. Naast Mathilde Santing werden ook Marjolijn Touw, Jeroen Phaff, Sophia Wezer, Charly Luske en Peter Rijnbeek bekend gemaakt als overige castleden van The Wiz.

DJ Jeroen van Inkel presenteerde op de persbijeenkomst voor het eerst de nieuwe versie van 'A Brand New Day', gezongen door hoofdrolspeelster Nurlaila Karim samen met Tashka Cijntje en Idols finaliste Angelique Koorndijk. Deze nieuwe moderne versie van de bekende nummer 1 hit uit de jaren '70 is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis.

Eerder werd bekend gemaakt dat Nurlaila Karim de hoofdrol van Dorothy gaat spelen. Zij maakte haar theaterdebuut in Miss Saigon, speelde de hoofdrol in Fame en Rent. Voor die laatste rol ontving ze in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. De overige hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Danny de Munk (The Lion King, Titanic) in de titelrol van The Wiz, Jerrel Houtsnee (Miss Saigon, 42nd Street, The Lion King) als de Blikkeman en Danny Yanga (The Lion King) als de Vogelverschrikker.