De Kronieken van Narnia

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het verhaal gaat over vier kinderen die tijdens de oorlog worden ondergebracht bij een professor op het platteland. Wanneer ze verstoppertje spelen komen ze per toeval via een kleerkast in een andere wereld, de wereld van Narnia. In Narnia leven sprekende dieren, dwergen, faunen, centauren en reuzen. Ooit was Narnia een vredig land, maar door een betovering overheerst nu de witte heks Jadis. Ze is wreed en harteloos. Zij zorgt ervoor dat het altijd winter blijft in Narnia. De vier kinderen zijn voorbestemd om Narnia te verlossen van deze heks, die zich de koningin van Narnia noemt. Aslan de wijze en machtige leeuw helpt hen daarbij, samen met zijn leger van sprekende dieren.

Voor de echte liefhebbers is er een special two-dvd collector?s edition uitgegeven. Daar staat maar liefst 3,5 uur bonus materiaal op! Ben je altijd al een liefhebber geweest van 'the making of?', dan is deze bijzonder uitgebreide DVD echt iets voor jou! Vanaf het moment dat de regisseur (Andrew Adamson) aan het werk ging voor deze film, neemt hij je mee achter de schermen om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van zo?n grote film. Je ziet hoe de kostuums worden ontworpen en hoe de wezens van Narnia worden ontworpen en gemaakt. Je krijgt een kijkje bij de visual effects en bent getuige van de opname van de smeltende rivier. Je hoort de productie ontwerper vertellen over het ontwerpen en bouwen van de decors en sets en de problemen waar zij zich voor gesteld zien.

Afbeelding verwijderd door redactie

De regisseur, die de film een huwelijk noemt tussen zijn eigen belevingen tijdens het lezen van Narnia als negenjarig jongetje, en de vertellingen van de schrijver, komt uitgebreid aan het woord. Ook de vier kinderen die de hoofdrollen spelen in Narnia, vertellen over hun ervaringen vanaf het moment dat ze auditie deden tot de laatste draaidag in Nieuw Zeeland. Je ziet hoe ze lessen krijgen in zwaardvechten, paardrijden en handboogschieten. Ook hoor je hoe zij het vonden om een half jaar van huis te zijn tijdens hun verblijf in Nieuw Zeeland. Ze zijn het er unaniem over eens dat deze film hun leven blijvend heeft beïnvloed. Of, zoals de jongste actrice het zegt met gevoel voor understatement: "Alles werd een tikje anders."

Afbeelding verwijderd door redactie

Disc 1 Film

: * De bloopers van Narnia * Ontdek leuke Narnia nieuwtjes * Gesproken toelichting op het productieteam * Gesproken toelichting van de regisseur en de vier kinderen.

Disc 2 Het creëren van Narnia: * Kronieken van een regisseur * De magische reis van de kinderen * De ontwikkeling van een epos * Uit het leven van één man * Beeldende vertellers * Het creëren van de wezens * Analyse van een scène * De smeltende rivier.

Wezens, legenden en het land:* Wezens uit de hele wereld * Narnia ontdekken * Legenden door de jaren heen.

Titel: De kronieken van Narnia, de leeuw, de heks en de kleerkast.
Acteurs: o.a. met Tilda Swinton (heks), Georgie Henley (Lucy), Kander Keynes (Edmund), William
Mosley (Peter),Anna Poppleveld (Susan)
Speelduur: inclusief bonusmateriaal, 348 minuten (2 DVD)
Genre: familie

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Bestel nu!

Chronicles of Narnia (2DVD)
The Lion, the Witch and the Wardrobe