Het ware verhaal achter de Da Vinci Code

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoewel de Da Vinci Code immens populair is bij een groot publiek en alle boekenhitlijsten haalde, heeft Dan Brown ook veel over zich heen gekregen. Zo zou hij plagiaat hebben gepleegd en is de Kerk not-amused over zijn theorie dat Jezus getrouwd zou zijn met Maria Magdalena en kinderen met haar kreeg. De auteur zelf zegt dat zijn verhaal berust op waarheden en dat behalve de hoofdpersoon Langdon alles feitelijk bewezen is.

De DVD Ontmaskering van de Da Vinci Code laat zien dat het boek wel degelijk fictie is. De documentaite laat interviews zien met godsdienstigen, historici en wetenschappers die uitleggen dat veel van zijn 'feiten' op verschillende manieren kunnen worden uitgelegd. Jammer is wel dat deze deskundigen uitspraken doen als "leugens" en "relschopperij", waarmee Brown met opzet het Christendom heeft willen beschadigen. Juist die toon geeft deze documentaire een minder onafhankelijk beeld. De interviews worden afgewisseld met nagespeelde beelden van passages uit het boek. De kwaliteit van de documentaire is goed, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien met de aanvallen naar Dan Brown en het boek.

Zoals de meeste van ons ook met de Da Vinci Code hebben gedaan, moet je deze DVD ook met een korreltje zout bekijken. Dan Brown schreef een geweldig boek, maar geloof dus niet alles wat er in het verhaal staat. Of het een doelbewuste uithaal was van Brown om het Christendom onderuit te halen? Ik denk het niet...

Afbeelding verwijderd door redactie

Titel: Ontmaskering van de Da Vinci Code
Orion Channel
Duur: 70 minuten

Bestel nu voor slechts 9,99!

Ontmaskering Van De Da Vinci Code