Vlagen van Verdriet

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Jane ontdekt dat er op het eiland nog meer familie woont. Het huisje van haar tante Lillian staat helemaal niet leeg; er woont nog een oude vrouw. Emmeline blijkt de vriendin te zijn van haar tante, die een tijdje geleden is overleden. Emmeline is een mysterieuze vrouw. Ze blijkt heel veel te weten over het verleden van Janes familie, maar dat wil ze niet vertellen.

Maar naast Emmeline is er ook nog een vrouw van haar leeftijd. Marguerite. Emmeline vertelt dat Lillian verkracht is door een dronken man. Lilian bleek een tijdje later zwanger te zijn en dat kon niet anders dan van die man zijn. Tenslotte hadden zij en Emmeline een relatie. Wie de man was verzwijgt ze, maar het is meteen vanaf het eerste moment duidelijk dat er iets niet klopt op het eiland Wight.

Naast het verhaal van Jane, lees je het verhaal van Emmeline en Lilian. Op die manier word je als lezer steeds op de hoogte gebracht van iets dat Jane nog niet weet. Toch blijft het heel vaag wat er nu echt werkelijk aan de hand is. Dat ga ik dan ook niet verklappen, want dan hoef je het boek niet meer te lezen. En dat moet je juist wel doen.

'Vlagen van verdriet' is namelijk een ontzettend goed boek. Als lezer word je meegezogen in het verhaal van Jane. Ik had ontzettend de drang om iedere keer te vertellen tegen Jane dat er iets aan de hand was. Als lezer weet je toch meer. Het is een heel aangrijpend verhaal en ondanks dat je als lezer steeds iets meer weet, is het slot toch nog heel verrassend. Ondanks dat het boek 336 bladzijden telt, is dat geen struikelblok om het op korte termijn uit te lezen. Je blijft gewoon lezen, omdat je wil weten wat er nu werkelijk aan de hand is met Jane en haar familie.

Afbeelding verwijderd door redactie

Wendy Harris
Vlagen van verdriet
336 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1466-1
Adviesprijs: ? 17,50

Bestel nu!

Vlagen van verdriet
W. Harris