Sasha's Minnaar

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Sasha's minnaar

gaat over de avontuurlijke reis van Sasha en haar twee vriendinnen Nic en Katie naar het wonderbaarlijke Peru. Daar, te midden van de mysterieuze restanten van de oude Inca-beschaving, terwijl ze de Inca Trail beklimmen naar Machu Picchu, komen de drie vrouwen nader tot elkaar en blijken hun leventjes minder perfect te zijn, dan ze wisten van elkaar. Geheimen openbaren zich. Sasha voelt zich bijvoorbeeld gevangen in een gezinsleven dat haar niet langer bevredigt. Haar man en hun twee kinderen zijn nauwelijks meer in haar geïnteresseerd.

Tijdens de tocht flirt ze heimelijk met hun gids. Zijn naam is Miguel en hij is knap, intelligent en onweerstaanbaar. Miguel leidt de drie vrouwen door het prachtige berglandschap en onderwijl vertelt hij prachtige verhalen over de Inca-cultuur, de mensen en de gewoonten van zijn land. Sasha raakt betovert door het landschap, maar ook door Miguel en ze stort zich vol overgave in een liefdesaffaire met deze twintig jaar jongere man. De intimiteit van de trektocht en de spirituele weerklank van de Machu Picchu laten vooral bij Sasha een onuitwisbare indruk achter.

Ik vond het echt een heerlijk boek om lekker bij weg te dromen. Appleyard beschrijft Peru, de steden, de ruïnes en het afleggen van de Inca Trail heel erg realistisch, wellicht dat ze dezelfde reis zelf ook eens heeft gemaakt. Dat kan bijna niet anders. Je ruikt de geuren gewoon en je ziet de bergen zo voor je liggen. Ik had na het lezen van dit boek echt het gevoel alsof ik de Trail zelf ook bewandeld heb. Ook de geschiedenis van het land komt uitgebreid aan bod, verteld door de gids Miguel. Dit is echter absoluut niet storend voor het verhaal.

Sasha's onvrede over haar huwelijk, met als gevolg de affaire met Miguel, komt erg 'echt' over en ik kan me indenken dat het voor veel vrouwen best herkenbaar is. Alhoewel zij dan niet 1-2-3 zo'n mooie gids voor het grijpen hebben. Tot op de laatste pagina blijft het spannend of Sasha voor haar man en gezin in Engeland zal kiezen of voor de mooie, mysterieuze Miguel. De keuze die ze zal maken is er namelijk wel één voor het leven...

Afbeelding verwijderd door redactie

D. Appleyard
Sasha's minnaar
239 bladzijden
Uitgeverij: The house of Books
ISBN: 90-443-145-80
Adviesprijs: 16, 90 euro

Bestel Online!

Sasha's minnaar
D. Appleyard