Gooische Vrouwen: de dvd-presentatie

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Linda de Mol heeft de serie verzonnen, omdat ze zo moet lachen om de Gooische vrouwen die ze zelf dagelijks tegenkomt. Tenminste, dat vertelt Gordon, die is ingehuurd om de dvd-presentatie te doen, op het podium inclusief microfoon en fout jasje. Geen idee wat hij te maken heeft met de serie? En alsof hij onze vragende blikken had zien aankomen, begint hij meteen te ratelen dat hij als één van de eersten had gehoord over de serie, van Linda zelf. Hij en zijn 'goede vriendin Linda' stonden vorig jaar namelijk samen bij de groenteboer in Laren, toen zij hem vertelde over haar plannen. "Saai en burgerlijk!" Dat was Gordon's eerste reactie op de titel, maar op dat moment kwam er net zo'n 'chagrijnig Gooisch wijf' binnen bij de groenteboer. Zo eentje die ? volgens Gordon - al jarenlang geen goeie beurt heeft gehad. "En dan vraagt ze om een handje sla en zeurt ze daarna dat er nog twee vingers af kunnen, qua inhoud! Nou ja zeg!" gilt Gordon. Tsja, het is maar goed dat niet hij, maar Linda de serie vult met ideeën. Gordon heeft wel een briljant idee voor een vervolgserie: 'Gooische het raam uit!'

Linda speelt Cheryl, een dame die vooral doet denken aan Natasja Froger en Leontine Borsato. In de serie woont ze in een kast van een huis, met een man en een hond. "En daarmee heeft mijn vriendin Linda zichzelf neergezet als een geloofwaardig actrice!" gaat Gordon wat cynisch verder, want hij vertelt dat Linda in het echt natuurlijk ook een kast een huis heeft, met man plus labrador en tien 'PC Hooft-tractoren' op de oprijlaan. Ondertussen staat Linda, samen met de rest van de cast, wat te grinniken naast het podium. Blijkbaar vindt zij Gordon echt grappig. "Ik weet zeker dat serie nog wel vier seizoenen kan doorgaan, misschien wel twintig, mits Linda botox blijft inspuiten natuurlijk!" Pijnlijk, maar ze blijft lachen. Wat een vakvrouw!

Afbeelding verwijderd door redactie
vlnr: Daniel Boissevain, Susan Visser, Annet Malherbe, Gordon, Linda de Mol en de regisseuse.

Dan volgt het Grote Foto Moment, want de hele cast komt op het podium te staan. Nou ja, de héle cast... Het gaat om Linda de Mol, Annet Malherbe, Susan Visser, Daniël Boissevain en Leopold Witte. De cameramannen en fotografen staan te dringen om mooiste plaatje, terwijl Gordon nog wat vragen stelt. De acteurs laten weinig los over het tweede seizoen, behalve dat het 'waarschijnlijk vanaf september' wordt uitgezonden.

Linda de Mol doet wel een onthulling over wat we kunnen verwachten, want ze verklapt dat zij en haar man, zanger Martin, seksuele problemen krijgen. "Martin wil niet meer, omdat hij het een eng idee vindt dat er iets in mij groeit... Terwijl de baby niet eens van hem is!" lacht ze. En ja, ze denkt nog steeds mee over de inhoud over de serie. Gelukkig, want we waren al een beetje bang dat ze Gordon daar ook voor zouden vragen!

Afbeelding verwijderd door redactie
Stevie Ann geeft na de dvd-presentatie een optreden.

Daarna zijn er de verplichte bossen bloemen, de lege dvd-hoesjes die worden uitgereikt en is er NOG meer geflits van het handjevol fotojournalisten. Tot slot mogen een paar cameraploegen de Gooische Vrouwen en Mannen interviewen en dan is het voorbij. Stevie Ann geeft nog een leuk optreden (wat een prachtstem!), maar daar trekken de journalisten en andere genodigden zich helaas weinig van aan... Zo, denken wij, hup naar huis met onze 'goodiebag' en de dvd kijken! Maar helaas, er zitten geen dvd's in het afscheidstasje, maar alleen een magazine, een slaapmaskertje van de sponsor en een cd-single van de 'hit' van Martin uit de serie... Oké, we weten dat de dvd pas 1 mei uitkomt, maar we zijn toch een beetje teleurgesteld. Zuinigheid van Talpa of zou die valse Gordon ze allemaal stiekem uit de tasjes hebben gejat?