Mark Knopfler and Emmylou Harris - All the roadrunning

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'All the Roadrunning' is een lekkere plaat geworden. Het is goed te horen dat ze hier in alle rust aan hebben gewerkt. Dat is fijn, want tegenwoordig worden we overspoeld met het ene na het andere album van bekende artiesten. Het kan niet snel genoeg gaan. In de meeste gevallen betekent die productiesnelheid een aanslag op de kwaliteit. Ik ben dan ook blij dat Knopfler en Harris hier echt de tijd voor hebben genomen.

Knopfler en Harris vormen een goede tandem. Hij bezit een fluwelen gitaartechniek. Zij vult dit perfect aan met haar karakteristieke stemgeluid. Je zou misschien denken dat Knopflers stem dan in het niet valt, maar dit is zeker niet het geval. Het klinkt schitterend samen.

Tijdens het eerste nummer 'Beachcombing' denk je dat je naar een soloplaat van Knopfler aan het luisteren bent, maar na een tijdje is daar Harris. Wow! Maar het tweetal doet dit niet alleen. Ze hebben deze plaat opgenomen met goede muzikanten, die de nummers nog net iets beter maken.

Rock & Roll, Blues, country en western; alles hoor je op dit album. Voor mij zijn 'This Is Us' en het op 9/11 geïnspireerde 'If this is goodbye' de hoogtepunten van dit album. Deze nummers zijn echt prachtig!

Wil je het tweetal ook een keertje live bewonderen? Dan moet je op 5 juni 2006 in Ahoy Rotterdam zijn. Dit concert maakt deel uit van hun Europese tour. In Rotterdam zullen ze voornamelijk materiaal van 'All the Roadrunning' ten gehore brenge. Daarnaast laten Knopfler en Harris ook enkele songs uit hun eigen repertoire ten gehoren.

Tracklist:

1. Beachcombing
2. I dug up a diamond
3. This is us
4. Red staggerwing
5. Rollin' on
6. Love and happiness
7. Right now
8. Donkey town
9. Belle starr
10. Beyond my wildest dreams
11. All the roadrunning
12. If this is goodbye

Mark Knopfler and Emmylou Harris - All the roadrunning
Speelduur: vijftig minuten en dertig seconden
Label: Mercury Records
Adviesprijs: ? 20,99

Bestel nu voor slechts 17,99!

All The Roadrunning
Emmylou Harris