Rafaëlla

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat Rafaëlla Idols zou winnen, was voor velen geen verrassing. Ze heeft zo'n prachtige stem en is een geboren entertainer. Toch waren er twijfels toen de jonge zangeres haar zwangerschap bekend maakte. Henk-Jan Smits ging in de liveshow tegen haar tekeer, maar het volk omarmde haar. De stemmers geloven in haar en dat maakt haar het nieuwe idool. Dat betekent opeens optreden, interviews en natuurlijk het opnemen van een album. Dat moet allemaal snel gebeuren. De Idols-hype mag nog niet afgelopen zijn.

Dat alles snel moest gebeuren is duidelijk te horen op dit album. En dat is jammer. Rafaëlla is een onzettend getalenteerde zangeres, maar op dit album doet ze zichzelf te kort. Dit album bevat volop covers. Lionel Richies 'All night Long', India Ari's 'Beautiful surprise', Annie Lennox' 'Sisters are doing it for themselves', 'Mijn houten hart' van de Poema's, Aretha Franklins 'Think', 'If I ain't got you' van Alicia Keyes, 'Disco Inferno' en 'Ik kan het niet alleen' van De Dijk - Rafaëlla heeft de nummers allemaal gezongen tijdens de liveshows. Daar klonk het schitterend. Op dit album ook, maar ik had meer verwacht van deze zangeres.

Ik wil nummers horen zoals 'Right here right now', 'Voor eeuwig en altijd' en 'Jouw ogen'. Want dat zijn de hoogtepunten van dit album. Al moet ik toch wennen aan de mix tussen Engelse en Nederlandstalige nummers. 'Voor eeuwig en altijd' en 'Jouw ogen' gaan allebei over haar ongeboren kindje. Het zijn supermooie nummers. En maken al het gezeur over de covers goed.

De cd bevat ook nog twee bonus nummers. Rafaëlla zingt live samen met een big band 'Straighten Up And Fly Right' en 'My Lovin''. Als je de cd in je computer afspeelt, krijg je eerst de clip van 'Right here, right now' te zien. Een leuk extraatje, meer niet.

Ik hoop dat Rafaëlla op haar volgende album echt zichzelf mag zijn, want dat ze kan zingen, is natuurlijk duidelijk. Ze is ontzettend talentvol en zorgt er dan ook voor dat ik, ondanks dat ik me ergerde aan de covers, toch deze cd blijf draaien. Ze heeft zo'n geweldige stem!

Afbeelding verwijderd door redactie

Rafaëlla - Rafaëlla
Speelduur: 42 minuten en 58 seconden
Label: Sony BMG Music Entertainment
Adviesprijs: ? 20,99

www.raffaela-music.nl