Gooische Vrouwen ? de dvd-box

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Serie gemist?

Oké, even een korte beschrijving voor wie de serie helemaal heeft gemist. De Gooische Vrouwen leven in een soort sprookje, maar schijn bedriegt. Ze zijn allemaal getrouwd, hebben een gelukkig gezinnetje, een dikke bankrekening en een droomauto op de oprijlaan van hun prachtige villa. Maar achter de schermen kampen ze allemaal met grote en minder grote problemen. Linda de Mol speelt Cheryl, die doet denken aan Natasja Froger en Leontine Borsato, omdat ze is getrouwd met een succesvolle zanger (Peter Paul Muller). Claire, die wordt gespeeld door theater-actrice Tjitske Reidinga, is een ijskoude advocate die alles op alles moet zetten om het in haar eentje te redden. Susan Visser, die je misschien nog kent als Dirkje uit de serie 'De Vlaamsche Pot', speelt kunstenares Anouk, die teveel van de liefde en mannen houdt. En Annet Malherbe speelt Willemijn, het 'moedertje' van de serie, die niet doorheeft hoe ongelukkig zij en haar gezin zijn. Dat de serie leuk is, dat kunnen de ruim anderhalf miljoen kijkers beamen. Bovendien hebben de makers niet voor niets een Gouden Beeld in de wacht gesleept in de categorie Drama. De acht afleveringen van dat bekroonde eerste seizoen staan op de eerste twee dvd's.

Linda's ding
De serie is bedacht door Linda de Mol, die zèlf een Gooische vrouw is en er elke dag ook genoeg om zich heen ziet natuurlijk. Op de derde dvd vertelt ze in een interview dat ze op het idee kwam na het abrupte einde van de serie 'Spangen'. Verder onthult ze dat het eigenlijk toeval is dat zij Cheryl speelt, omdat dit de rol was die voor haar overbleef tijdens het brainstormen over de karakters van de vier hoofdpersonen. Dat deed ze namelijk met Daphne Deckers, die zich verbonden voelde met Willemijn, met Heleen van Rooyen, die zichzelf herkende in Anouk, en met Saskia Noort, die het meest had met Claire. Later zag Linda zelf ook wel in dat de rol van Cheryl haar op het lijf is geschreven, omdat zij natuurlijk ook altijd tussen de BN'ers zit. "En ik bèn natuurlijk een echte Gooische vrouw, want ik heb zelf ook een Range Rover, een labrador en een oprijlaan, haha!"

Achter de schermen
Behalve met Linda de Mol staan er op de derde dvd ook interviews met Peter Paul Muller en Susan Visser. Zelf vond ik vooral het filmpje 'Achter de schermen' leuk, vanwege het immens grappige moment dat Natasja Froger in haar auto toevallig langs de set komt rijden. Ze vraagt of het allemaal goed gaat en roept dat ze weer gaat kijken. Zou ze dan helemaal niet doorhebben dat de rol van Cheryl één grote parodie op haarzelf is? Ook leuk zijn de bloopers, want die zijn nou eenmaal altijd leuk. Dit blooper-filmpje is echter uitgebreider dan dat je zou verwachten, want er zitten korte interviewtjes met de acteurs tussendoor en het filmpje duurt maar liefst een half uur. Het ziet er zelfs zó gelikt uit, vergeleken met de andere items, dat dit vast later nog wel 'echt' op tv zal worden uitgezonden. Op de website van Talpa staat trouwens heel veel informatie over de serie en daar vind je bijvoorbeeld ook de helft van het bonusmateriaal op de derde dvd. Jammer, want dat maakt de dvd-box dus minder 'exclusief' en dus ook minder verrassend.

Conclusie
Een topserie, dat is duidelijk. Dus de dvd-box is een aanrader voor wie 'm op tv nog niet heeft gezien en voor wie graag z?n favoriete series op dvd wil hebben. Maar voor de extra's op de derde dvd hoef je je portemonnee echt niet te trekken, dan kun je beter gewoon op de website kijken voor de backstage-filmpjes en interviews. Daar vind je trouwens ook nog de laatste aflevering van het eerste seizoen, om je geheugen op te frissen. Want deze 'cliffhanger' maakt je wel ontzettend nieuwsgierig naar het tweede seizoen!

Afbeelding verwijderd door redactie


Gooische Vrouwen, lief en Leed in het Gooi ? Seizoen 1
Met o.a. Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser, Annet Malherbe
Speelduur: 420 minuten (3 dvd's)
Extra?s: Open huis in Villa Morero, Intervew Peter Paul Muller, Interview Linda de Mol, Interview Susan Visser, Behind the scenes, Bloopers, ?Echte liefde? ? de clip
Adviesprijs: ? 27,99
Kijkadvies: vanaf 12 jaar
www.gooischevrouwen.tv

Bestel nu voor slechts 24,99!

Gooische Vrouwen (3DVD)