Dit zijn de meest bijzondere restaurants ter wereld

Vrije tijd door Sabine

Je hebt het nodig om te functioneren en je doet het meerdere malen per dag. Best belangrijk dus, dat eten. En als we dan toch moeten eten, kunnen we dat net zo goed in stijl doen. Ben jij dat ene restaurant helemaal zat waar jij als vaste gast elke maand te vinden bent? Dan hebben wij een paar adembenemende restaurants voor je op een rijtje gezet.  

Berggasthaus in Aescher, Zwitserland

Niet zozeer het eten van dit restaurant is Instagramwaardig, maar het is juist de locatie en het restaurant zelf wat zo bijzonder is. Het Berggasthaus bevindt zich in de Zwitserse bergen en is oogstrelend om naar te kijken. Een kabelbaan brengt je dichtbij het restaurant, maar je zult toch echt eerst 15 minuten moeten lopen om dit sprookjesachtige restaurant te bereiken.

Dinner in the Sky in Brussel, België

Velen vinden het wenselijk om een mooi uitzicht te hebben wanneer ze dineren, maar dat uitzicht neemt Dinner in de Sky wel heel serieus. Zij hijsen jou en je gezelschap met tafel en al de lucht in. Een mooi uitzicht heb je dan wel, mits je op hemelhoogte je ogen open durft te houden uiteraard.

Ristorante Grotta Palazzese in Polignano A Mara, Italië

Dineren ín een grot mét uitzicht op zee? Het klinkt bijna onmogelijk, maar bij het Italiaanse restaurant in het schattige dorpje Polignano A Mare kan het. Sinds 1700 dineren mensen er al en daarom verzoekt het restaurant je om in gepaste kleding bij hen te komen dineren, oftewel: lange broeken voor mannen.

Le Jules Verne in Parijs, Frankrijk

Het bekende monument van Frankrijk is niet alleen adembenemend, maar bovenin de Eiffeltoren bevindt zich ook een prachtig restaurant. Het is alleen wel wat aan de prijzige kant. Voor een gerecht bovenin de toren betaal je al snel meer dan honderd euro.

Yellow Treehouse Restaurant in New Zealand

Het restaurant in de bomen heeft wel wat weg van een cocon. In de chique boomhut, die zich 40 meter boven de grond bevindt, in Nieuw Zeeland kun je genieten van het bosrijke uitzicht en ondertussen ook nog eens heerlijk dineren.

Ithaa Undersea Restaurant op de Maldiven

Het onderwaterrestaurant bevindt zich bijna 5 meter onder water en de muren bestaan enkel uit glas. Terwijl jij wacht op een hapje en drankje kun je je ogen uitkijken naar de zeedieren die boven je zwemmen.