Dansen doe je zo

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik heb in een ver verleden op dansles gezeten. Twee jaar lang volgde ik iedere zondag trouw de lessen. Ik behaalde mijn diploma brons en zilver allebei met lof, maar nu jaren later, heb ik er niets meer aan. Ik struikel tijdens familiefeestjes, waar de quickstep vaste prik is, over mijn voeten en moet al helemaal niet meer aan de Jive of de Cha Cha Cha denken. Als ik alleen maar aan de stapjes denk, schiet ik al in paniek.

Ik weet zeker dat ik de dansen na een opfriscursusje weer kan, maar ik ga echt niet tussen bezwete pubers in een te kleine danszaal staan. Herken je dat gevoel? Dan moet je de dvd's van 'Dansen doe je zo!' aanschaffen. Gordijnen dicht, stoelen aan de kant, dvd'tje aan en dansen maar. Niemand die naar je kijkt en je kan samen met je danspartner oefenen op je eigen tempo.

Dansen doormiddel van een dvd, het is wel eventjes wennen. Je kunt je hele woonkamer wel ontruimen, maar het zal nooit een echte danszaal zijn. Toch is het perfect om de basis onder de knie te krijgen. Let wel goed op, want je neemt ook zo een verkeerde houding aan. Tijdens dansles is er altijd die leraar die kritisch naar je kijkt, nu ben je leerling en leraar tegelijkertijd. Let dus wel goed op.

Denk ook niet dat je het zo onder de knie hebt, je moet wel regelmatig oefenen. En als je dan echt denkt dat het lukt, ben je nog niet klaar, want bij iedere dvd vind je een cd met nummers waarop je kunt oefenen.

Hier een korte beschrijving van de serie.

Dansen doe je zo

Engelse Wals - Quickstep - Tango

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze dvd is een must als je vaak familiefeestjes hebt waar gedanst moet worden. De Quickstep wordt hierop helemaal uitgelegd. Bekijk voordat je een feestje hebt nog even snel de dvd en niemand ziet dat je al jaren niet meer in de dansschool bent geweest. Als ze het op dat feestje over de Foxtrot hebben, dans dan ook gewoon de Quickstep, want dat is een andere benaming voor deze dans. Verder leer je de Engelse Wals en de Tango.

Uitgebracht door: Disky
Geschatte tijdsduur: 60 minuten
Geschikt voor: alle leeftijden
Adviesprijs:? 14,99

Dansen doe je zo

Salsa - Jive - Merengue - Salsa Solo

Afbeelding verwijderd door redactie

Op deze dvd wordt ons de basis van de Jive, Merengue, Salsa en Salsa solo uitgelegd. Dat betekent dus lekker bewegen met die heupen. Klaagt je partner dat ie echt geen zin meer heeft, laat 'm dan toekijken hoe jij de Salsa solo danst. Je zult hem daarna niet meer horen klagen.

Uitgebracht door: Disky
Geschatte tijdsduur: 88 minuten
Geschikt voor: alle leeftijden
Adviesprijs: ? 14,99

Dansen doe je zo

Cha Cha Cha - Rumba - Samba

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze dvd met daarop de Cha Cha Cha, Rumba en Samba is mijn lieveling. Ook dansen waarbij je lekker met je heupen mag bewegen.

Uitgebracht door: Disky
Geschatte tijdsduur: 81 minuten
Geschikt voor: alle leeftijden
Adviesprijs: ? 14,99