De stilte van de hel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De hoofdpersoon in dit huiveringwekkende verhaal is de jonge ervaren FBI-agente Smoky Barrett. Zij leidt een speciale eenheid, die zich bezighoudt met seriemoordenaars en komt zodoende in aanraking met de meest verknipte personen. Haar man en dochter zijn vermoord door de moordenaar uit haar laatste zaak en zodoende is Smoky tijdelijk uit de running om dit trauma te verwerken.

Een half jaar na deze moord wordt haar vriendin van vroeger op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Al snel wordt duidelijk dat dit het werk is van een sadistische seriemoordenaar. Erger nog: deze man beweert de afstammeling te zijn van Jack the Ripper en richt zich vrijwel direct persoonlijk tot Smoky.

Hevig uitgedaagd door de moordenaar zet Smoky haar eigen niet-verwerkte verdriet opzij en bijt zich vol overgave vast in deze gruwelijke zaak. Vastbesloten deze sadist te stoppen voordat er weer en slachtoffer valt. De nachtmerrie wordt een ware hel als blijkt dat de doorgedraaide psychopaat wel heel veel weet over Smoky?s kwetsbare kanten en het allemaal nog persoonlijker wordt?

Met een zeer vlotte pen loodste Cody Mcfadyen mij in razend tempo door 58 korte hoofdstukken, waarbij ik dankzij de ikvorm van begin af aan moeiteloos in het verhaal werd gezogen. De geloofwaardige ontwikkelingen, de beklemmende spanning en de intense manier van beschrijven zijn zo indrukwekkend dat het verhaal zich als het ware als een film voor me afspeelde en nog lang nadreunde.

Cody Mcfadyen schreef met De stilte van de hel een nagelbijtend spannend debuut over de meest duistere hoeken van de geest. Een juweeltje waarmee hij uitgevers in maar liefst dertien landen meteen wist te overtuigen.
Een boek dat niet mag ontbreken in je boekenkast en een schrijver om absoluut in de gaten te houden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Cody Macfadyen
De stilte van de hel
360 bladzijden
Uitgeverij: Awbruna
ISBN: 90-229-9133-4
Adviesprijs: 19,95 euro

Bestel nu online!

De stilte van de hel
C. Macfadyen