Tien met stip

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat een gewone dag in het leven van Stephanie Plum belooft te worden, eindigt erin dat ze het doelwit wordt van een gang. Als dan ook nog blijkt dat een huurmoordenaar uit LA, ene Jakhals, de jacht op haar heeft geopend, heeft dat grote gevolgen voor haar huidige leven. Ze verlaat het huis van haar lover Joe Morelli en gaat naar het onderkomen van haar collega Ranger, de enige plek waar ze veilig is. In het gezelschap van de schietgrage Lula en haar losgeslagen oma Mazur begint Stephanie aan een waanzinnige race tegen de klok?

Tien met stip is het tiende deel uit de Stephanie Plum-serie van schrijfster Evanovich. De boeken kenmerken zich door de vreemde gebeurtenissen, waarin de hoofdpersoon altijd terecht weet te komen. Ze laat zich in haar werk als premiejager ? waarin ze de meest merkwaardige mensen moet opsporen ? niet snel afschrikken, maar in haar privé-leven weet ze niet goed wat ze aanmoet met haar gevoelens voor Joe Morelli en haar mysterieuze collega Ranger.

Janet Evanovich is een succesvol schrijfster en leverde al diverse titels af die in de prijzen vielen. Ze kan baanbrekend worden genoemd in het chicklit-genre: wereldwijd zijn haar avonturen met Stephanie Plum ongekend populair. Volgens eigen zeggen leest ze alleen boeken met humor, kijkt ze blije films en wil ze later net zo worden als oma Mazur. En daar kan ik me best in vinden? Niet alleen is oma nog erg vitaal en nieuwsgierig, ook heeft ze veel humor en is ze altijd in voor iets nieuws. Vooral oma's uitspraken zorgen voor een glimlach. Ook Stephanies niet-alledaagse vrienden en familie zorgen voor veel humor, waardoor het boek makkelijk leest. Zeker het proberen waard!

Bij The House of Books verschenen eerder De zevende hemel, Het achtste wonder, Schoppen negen en Janet Evanovich 1ste trio.

Janet Evanovich ? Tien met stip
287 pagina?s
Uitgeverij The House of Books
ISBN: 90 443 1463 7