Jane Birkin - Fictions

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe cd van een van de eerste zuchtmeisjes. Haar stem klonk zo zwoel en verleidelijk op 'Je t'aime... Moi Non Plus'. Inmiddels is de van origine Britse zangeres heel wat jaartjes ouder, maar ze klinkt op dit nieuwe album 'Fictions' nog steeds zo verleidelijk.

Jane Birking betovert me op dit album met haar stem. Op 'Fictions' brengt ze nummers ten gehore van grootheden, als Tom Waits, Neil Young en kate Bush. Ze doet dat op haar eigen geweldige manier. Ze heeft een hele karakteristieke, spannende, verleidelijke stem. Daar moet je gewoon naar blijven luisteren. Dit is een heerlijke cd om op de achtergrond te draaien tijdens een romantische avond met een wijntje erbij. Genieten maar.

Zelf heb ik er wel wat moeite mee dat ze op dit album zowel Engelstalige als Franstalige nummers door elkaar zingt. Dat vind ik heel erg verwarrend. Het mogen dan stuk voor stuk prachtige nummers zijn, ik had het veel fijner gevonden als ze voor de Franse taal had gekozen. In die taal komt ze toch beter tot haar recht.

Ondanks de talenkwestie krijgt Birkin een ruime voldoende voor dit album. Ik vind het geweldig dat ze op haar leeftijd, bijna zestig, nog steeds zulke heerlijke goede albums kan en mag maken. We zijn dan heel wat jaartjes verder na 'Je t'aime... Moi Non Plus', maar haar stem is er niet op achteruit gegaan. Van mij mag ze zeker nog een paar jaar doorgaan.

Tracklist

1. Home (3:28)
2. Alice (4:26)
3. Living In Limbo (4:17)
4. Waterloo Station (3:30)
5. My Secret (3:41)
6. Où Est La Ville? (4:01)
7. Steal Me A Dream (The Magic Numbers) (4:14)
8. Sans Toi (3:53)
9. Harvest Moon (3:04)
10. La Reine Sans Royaume (3:04)
11. Mother Stands For Comfort (3:15)
12. Image Fantôme - Pavane Pour Une Infante Défunte (1:55)

Afbeelding verwijderd door redactie

Jane Birkin
Fictions
Speelduur: 42 minuten en 45 seconden
Label: EMI
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online voor 21,49!

Fictions
Jane Birkin