Daniel zwijgt

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'Daniel zwijgt' beschrijft het leven van Melanie Marsh en haar zoon Daniel. Ze heeft al een hele tijd door dat er iets met haar kind aan de hand is. Hij wil niet praten en speelt alleen maar met zijn trein. Medische onderzoeken wijzen er niet op dat hij bijvoorbeeld een gehoorafwijking heeft. Nee, Daniel blijkt autistisch te zijn. Het jonge gezin stort in elkaar. Stephen, Melanie's man, geeft de hoop op. Hij heeft alleen nog oog voor de toekomst van hun dochter Emily, terwijl Melanie wil blijven vechten voor haar zoon.

En dat doet ze ook. Ze wil hem helpen. Ze wil hem leren reageren, praten, spelen. Verschillende specialisten onderzoeken hem. Hij krijgt speciale begeleiding, maar dat allemaal zonder resultaat. Melanie brengt uren met hem door en geeft hem alle aandacht die ze kan geven. Ze gaat door en verwaarloost zichzelf en de relatie met haar man.

Ze is de wanhoop nabij als haar man Stephen haar verlaat. Hij kan het niet aan. Maar op dat moment komt de speltherapeut Andy O'Connor in haar leven. Zijn aanpak en levensinstelling zijn voor Melanie en Daniel van onschatbare waarde.

'Daniel zwijgt' is een schitterende, krachtige en erg aangrijpende roman. Af en toe had ik het zo te doen met Melanie. Dan wilde ik haar een knuffel geven. Zeggen dat het goed zou komen. Het is prachtig om te lezen hoeveel zij om haar zoon geeft. Hoeveel ze voor hem over heeft. Waarom krijgt zij dan met al die pijn te maken? Gelukkig kan ik dit boek dichtslaan met een lach op mijn gezicht. Het gaat weer goed met Melanie. Iets wat ik zo hoopte toen ik haar verhaal las.

Afbeelding verwijderd door redactie

Marti Leimbach
Daniel zwijgt
255 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 90-245-5471-3
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!
Daniel zwijgt
Marti Leimbach