Hier is hij!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Meteen knalt er een jonge man in pak met een brilletje op mijn kamer in. Jim Speelmans is zijn naam. Bekend van zijn optredens op Lowlands, Crossing Border en verschillende comedyshows door het hele land. ?Hier is hij? is zijn eerste one-man show. Speelmans begint meteen vlot. Hij heeft het over 'Pino van tv' en andere rare vogels. Over vrijgezellenparty's in clubs waar hij optreedt.

Speelmans vliegt van het ene op het andere onderwerp, maar het stoort me niet. Tijdens zijn hele show verdwijnt mijn glimlach niet. Niet slecht voor zo?n eerste show. Waar haalt-ie de inspiratie vandaan vraag ik me af als ie vertelt over de disco die hij in zijn achtertuin bouwt. Op die manier hoeft zijn vriendinnetje niet naar Sensation of één of andere party. Maar hij heeft het ook over winkelbediendes. De verkoopsters waar we ons soms ook groen en geel aan ergeren. Speelmans zegt wat wij op dat moment denken.

Een uur lang vertelt hij de ene na de andere grap, maar er vallen ook stiltes. En hij maakt fouten, maar dat is hem vergeven, want hij lost het allemaal heel grappig en boeiend op. Af en toe zijn zijn grappen onbegrijpelijk, maar dat is ook wel weer heel grappig. Je vergeet het zo als hij vertelt over de Paralympics voor mensen met epilepsie. Zie je het al voor je? Nou, Speelmans wel. Hij legt het zo ontzettend beeldend uit. Net als de scène ?Stront op je geld?. De rillingen liepen over mijn lichaam toen ik daar aan dacht. Bah, maar wel een gruwelijke goede scène.

Af en toe mag ie van mij wel iets feller uit de hoek komen. Het mag net iets scherper. Misschien blijft hij juist wel een beetje op de vlakte, omdat hij maar een uurtje heeft. Dan is het alweer over. Speelmans heeft zijn tijd benut.

Als kijker ben je dan nog niet van hem af, want de dvd bevat veel bonusmateriaal. Het zijn sketches van ?Ongehoord?. Zo heette het duo dat Speelmans samen met Tijl Beckand vormde. Tijl ken je vast wel van de Lama?s. Zeven geweldige sketches kun je op deze dvd nog eens rustig bekijken. Ga er maar goed voor zitten, want anders stuiter je van je stoel van het lachen. Ze zijn zo hilarisch.

Afbeelding verwijderd door redactie

'Hier is hij'
Jim Speelmans
Tijd: 101 minuten en 4 seconden
Adviesprijs: ? 22,99
Adviesleeftijd: All


Bestel Online!
Jim Speelmans-Hier Is Hij!<br>Jim Speelmans
Jim Speelmans-Hier Is Hij!
Jim Speelmans