Dave: "Patrick en muziek zijn mijn twee grote liefdes"

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Wat heeft jou altijd zo aangetrokken in Frankrijk?
Ik ben er eigenlijk bij toeval terechtgekomen. Altijd heb ik een hekel gehad aan voorspelbaarheid in mijn leven. Ik wilde niet dat mijn leven uitgestippeld werd. Op een gegeven moment ontmoette ik mijn grote vriend Joost. Samen hadden we het idee om te gaan varen, ver weg van Nederland. We wilden naar Rusland, naar de Krim. Zo ver zijn we nooit gekomen. Ik ben op een gegeven moment van boord gegaan in Frankrijk en daar ben ik toen gebleven.

Was dat toeval dat je daar terechtkwam?
Ja puur toeval. We hadden besloten via de rivieren en de kanalen naar Rusland te varen. We kwamen dus ook door Frankrijk. Daar kwam het moment dat ik besloot dat de wegen van Joost en mij zouden scheiden. We hadden een prachtige vriendschap, alleen kwam het nooit tot een relatie omdat Joost geen homo was. Op een gegeven moment zei ik: sorry Joost ik hou van je en jij vindt me alleen maar aardig.

En toen gingen jullie ieder je eigen weg?
Het was een moeilijk besluit, waar ik heel lang moeite mee heb gehad maar er was geen andere weg. Ik was in Frankrijk en probeerde daar mijn weg te vinden. Op een gegeven moment ontmoette ik Patrick en we zijn nu al 25 jaar samen. Hij schrijft mijn liedjes en is nu mijn grote liefde. Naast de muziek natuurlijk.

Kun je wat vertellen over je nieuwe plaat 'Tout Le Plaisir A Ete Pour Moi'?
Het is mijn meest persoonlijke album tot nu toe. De liedjes zijn weer geschreven door Patrick, hij kent me beter dan wie dan ook. Ik kan bijna zeggen dat mijn hele leven in deze plaat zit. Het is in ieder geval de meest authentieke tot nu toe. 'Mademoiselle Lucy' gaat bijvoorbeeld over onze hond, die aan het dood gaan was toen we met de plaat bezig waren. Dat heeft dan ook een soort stempel op het album gezet.

Er staat ook een speciaal liedje op voor Joost he?
Ja en dat nummer is er eigenlijk bij toeval op gekomen. Joost is vier jaar geleden overleden en dit nummer zie ik als een soort knipoog naar hem. 'Copain Mon Amour' is een nummer dat alweer dateert van 1969. De liedjes voor de plaat waren eigenlijk al klaar en ik zat gewoon wat te spelen. Dat was 'Copain Mon Amour' en we besloten het op het laatste moment toe te voegen op de plaat. Achteraf ben ik erg blij dat het op de cd terecht is gekomen, ik vind het een erg mooi liedje.

Hoe kijk je nu terug op je carrière?

Ik ben erg blij met hoe het gegaan is. Ik heb het nooit als een druk gevoeld, maar meer als iets dat me 'overkomen' is. Toen ik klein was lag ik in mijn bed al liedjes te zingen, maar ik had nooit gedacht dat ik ooit nog eens carrière zou maken als zanger. Ik heb nooit ambities in die richting gehad eigenlijk. Maar toen het eenmaal gebeurde kon ik er wel van genieten. En nu nog steeds natuurlijk!

Toch laat je je nog steeds niet sturen en blijf je je onafhankelijkheid behouden.
Dat klopt helemaal. Ik heb er altijd al een hekel aan gehad dat mijn leven van tevoren uitgestippeld werd. Daarom ben ik ook op een gegeven moment met mijn studie gestopt. Ik wilde liever op zoek gaan naar het onbekende en dat heb ik ook gedaan. Mijn motto is nog steeds ?carpe diem? pluk de dag. Ik ben nog steeds die ?beatnik? van toen, de rebel die je niet in een bepaald hokje kon stoppen. En zo zal ik altijd wel blijven.

Bestel online voor slechts 19,99!
Tout Le Plaisir A Ete Pour Moi<br>Dave
Tout Le Plaisir A Ete Pour Moi
Dave