Zustermoord

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het blijkt om haar tweelingzus Anna te gaan, van wie Maura het bestaan niet wist. Op zoek naar antwoorden gaat ze naar een kustplaatsje in Maine waar haar huiveringwekkende verrassingen wachten. In het gebied waart al jaren een onbekende moordenaar rond, die het vooral lijkt te hebben gemunt op hoogzwangere vrouwen. Op dat moment wordt ook de 9 maanden zwangere Mattie Purvis ontvoerd.

Om hem te stoppen moet Maura in contact zien te komen met haar moeder, die iets met de ontvoeringen te maken lijkt te hebben. Ze heeft haar moeder nooit gekend en hoewel die al jaren in de gevangenis zit, lijkt het erop dat die plannen beraamt om ook Maura te laten vermoorden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het boek begint met een flashback die zo'n 40 jaar geleden speelt, al kom je daar pas later in het boek achter. Het verhaal wordt bekeken vanuit meerdere perspectieven, afhankelijk van de verhaallijnen. Toch hangen ze allemaal met elkaar samen en komt het verhaal uiteindelijk tot een verrassende climax.

Tess Gerritsen schreef al bestsellers als De chirurg, De leerling en De zondares. Opvallend is dat in haar boeken vooral vrouwen de hoofdrollen vertolken, waar natuurlijk niets mis mee is. Ik vind de verhaallijn prettig en makkelijk lezen en het hele boek door vraag je je af hoe het af zal lopen. Voor de liefhebbers van dit genre boeken is Zustermoord een absolute aanrader!

Tess Gerritsen
Zustermoord
335 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1464-5
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel Online!

Zustermoord
Tess Gerritsen