Zo behoud jij het zomerse gevoel het hele jaar door!

Vrije tijd door Chiara

Het toegegeven doen we niet graag, maar de herfst staat voor de deur. De laatste weken van ons meest favoriete seizoen zijn ingegaan. De zon en de stressloze dagen zullen zich snel verschuilen achter grijze wolken en stapels werk. 
 
Jij associeert de zomer met een relaxed en ontspannen gevoel. Vrije tijd om een goed boek te lezen, lekker zonnen op het strand en met een beetje geluk genieten van een andere cultuur in een ver land. Geen wonder dat we het hele jaar door verlangen naar het ‘no stress’-seizoen! Maar al heb jij je bikini al opgeborgen en je jasjes weer tevoorschijn getoverd, wees niet getreurd! De activiteiten die jouw zomer zo leuk maken, kun je namelijk met een paar aanpassingen ook gewoon beleven tijdens de herfst! Met deze simpele tips behoud jij de summer vibe het hele jaar door! 


… Creëer simpelweg wat tijd om ook nu te genieten van een goed boek of een stapeltje leuke magazines. Je ligt misschien niet in je ligstoel op het strand of je balkonnetje, lezen geeft wel een ontspannen gevoel! 

... Schaf een hangmat aan, hier kun jij voortaan achter je laptop kruipen of je leesvoer bestuderen! 
 
Beachy hair, pastelkleurige nageltjes en zomerse kleurtjes in je outfit kunnen ook gewoon tijdens bijvoorbeeld het kerstdiner. 
 
… Als je aan zomer denkt denk je aan… zwemmen! Het is naast heel erg leuk ook nog eens goed voor je lichaam! Ga voor een subtropisch zwembad om het zomerse gevoel echt te herbeleven. 
 
… Hoezo alleen cocktails in de zomer? Een mojito smaakt ook heerlijk in een leuke cocktailbar! 
 

… Een echt tuinfeestje is geen doen meer natuurlijk, maar je kunt de BBQ ook installeren op het balkon! Met een beetje geluk kun je, als er genoeg ruimte is, op je balkonnetje genieten van zomerse gerechten en anders loop je gewoon een aantal keer heen en weer. 

... Geen balkon? Haal zomerse hapjes in huis! Watermeloen alleen al laat jou terugdenken aan die heerlijke zomer.

... Of je kan natuurlijk ook lekker tapas gaan eten met vriendinnen! Gezellig kletsen onder het genot van Spaanse lekkernijen en sangria. Hallo zomer! 

... En om het etentje goed af te sluiten halen jullie (hoe koud het ook is) een lekker ijsje bij de ijssalon. Dit is toch wel echt het ultieme zomergevoel. 
 

… Caribische muziek doet ook in koude tijden wonderen! Zet een ritmisch liedje op en schudden maar! Feeling hot hot hot… 
 
Thank God voor verwarmde terrassen! Met een beetje geluk liggen er ook nog fleecedekentjes klaar voor je. In plaats van een zomers wijntje neem je nu een lekker theetje of warme chocomel met slagroom. Geen straf toch? 
 
… Spontane planningen komen vaker voor in de zomer, but why? Je hebt het nu misschien wel wat drukker, maar door af en toe spontaan iets leuks te doen raak je minder snel in een sleur. 
 
… Verzamel al je vakantiekiekjes en maak er een mooi plakboek van. Wedden dat jij je vakantie weer helemaal herleefd? 
 
… Boek alvast je volgende reisje of maak een bucketlist met activiteiten die je de komende zomer wil gaan beleven. 

 
Als je na het opvolgen van dit lijstje nog steeds geen zomerse tintelingen hebt gevoeld, moet je misschien de zandbak van je nichtje maar even lenen. Koop een leuke palmboom bij een plantenwinkel en blaas je strandbal op. Zet je kachel op standje sambal en schenk een fruitig glas wijn in voor jezelf. Een witte streep zonnebrandcrème op je neus en een magazine in je hand maken het natuurlijk helemaal af! En als vriendjelief thuis komt? Agh, die vergeeft het je wel zodra hij jou in je bikini ziet liggen! 
 
Hoe behoud jij het relaxte zomergevoel het liefst?