Deze plekken moet je bezoeken als je van Game of Thrones houdt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je moet helaas nog even wachten op het nieuwe seizoen van je lievelingsserie, maar ondertussen kun je ook een vakantie plannen die je weer in de Game of Thrones-sferen brengt. Deze drie locaties die rechtstreeks uit de serie komen, móet je gezien hebben! En we beloven, het zal je niet tegenvallen, want de plekken zijn stuk voor stuk geweldig. Begin maar vast met pakken!

Doune, Schotland
Als je van de familie Stark houdt, dan moet je naar de hooglanden van Schotland, waar het Doune Castle a.k.a Winterfell staat. Ook kun je naar de Paint Hall studios in Belfast, waar je een Winterfell-tour kunt doen. En geloof ons, dat wil je!


Aït-Benhaddou, Marokko
Ben je meer van de warmte in Westeros? Dan zit je in Marokko goed. In het plaatsje Aït-Benhaddou, zijn de scenes over Slaver’s Bay opgenomen. Draken zul je er niet tegenkomen, maar je kijkt wel je ogen uit op deze prachtige plek, waar je zowel strand als woestijn hebt.

Dubrovnik, Kroatie
In Kroatie vind je de plek waar de meeste scènes over Kings Landing en het huis Lannister zijn geschoten. De rotsachtige kust en het mediterraanse klimaat maken het heerlijk om hier te vertoeven, ook als je een niet-fan meeneemt.

Bron, bron, bron, bron