Loco Love

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik heb in mijn korte leven al veel films gezien. Daaronder vallen een aantal hele goede films, veel gemiddelde films en weer een aantal slechte. Zelden heb ik echter zo?n extreem slechte film gezien als Loco Love. Misschien niet erg aardig om te zeggen, maar ik kan er helaas niet meer van maken. Het plot is slecht, de auteurs acteren belabberd en het verhaal is een opeenvolging van clichés.

De ellende begint allemaal wanneer de overdreven norse man, Donald, wordt gedumpt door zijn bitchy vrouw. Hierdoor verliest hij niet alleen zijn levensgezel maar ook zijn restaurant. Zijn Mexicaanse tuinman, Miquel, biedt uitkomst, wanneer deze de loterij wint. In ruil voor een investering in het restaurant moet Donald echter met zijn feekse zus trouwen, zodat zij een verblijfsvergunning kan krijgen. Natuurlijk trekt niet alleen de zus bij Donald in, maar de hele familie. Zal Donald zijn geluk nog vinden?


Het meest stoot Loco Love tegen de schenen wanneer het gaat om het neerzetten van de Mexicaanse familie. Juist uit de botsing tussen deze twee etniciteiten had de maker veel meer kunnen halen. Dit laat hij volledig achterwege. In plaats daarvan gaat hij over op stereotyperingen die zelfs naar het beledigende toe neigen.

De enige keer dat deze film misschien nog lachstuipen kan opleveren is wanneer je de film stoned kijkt. Helaas gebruik ik, naast alcohol, geen verdovende middelen?

Andere meningen hoor ik graag!

Lovo Love vanaf deze maand op dvd te koop

Loco Love
Met o.a. Laura Elena, Roy Werner.
Tijd: 95 minuten
Adviesleeftijd: 12 jaar