Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo verliest je kerstboom minder snel naalden

Reageer 0

Helemaal leuk en aardig die kerstboom, maar die náálden... Stofzuigen wordt een dagtaak met een echte denneboom in huis. Geen Roomba van Sinterklaas gekregen? Lees gauw verder, dit zijn de tricks voor een wonderschone vloer.

kerstboom

Lees ook: NO: Zoveel spinnen en insecten zitten er in jouw kerstboom

De juiste boom

Weet wat je in huis haalt. De ene denneboom is de ander niet. De Nordmann spar, Blauwspar, Nobele spar en Koreaanse zilverspar blijven het langste mooi. Daarnaast is het aan te raden om een boom mét kluit te kopen. Je betaalt een beetje meer, maar stofzuigt een stuk minder.

Laat je kerstboom opwarmen

Opwarmen? Jazeker, een kerstboom komt van 7 graden of lager opeens naar een woonkamer van minstens 20 graden. Wanneer je de boom langzaam aan de temperatuur laat wennen, verliest hij minder snel naalden. Zet de kerstboom vóór het optuigen eerst op een koele plek in huis, bijvoorbeeld een garage of bijkeuken. 

Geef je kerstboom water

Een kerstboom blijft een... boom. Dus ook hij heeft water nodig. Wanneer je de kerstboom droog laat staan, krijgen de naalden geen water en sterven sneller af. Zet de boom in een laagje water nadat je 'm hebt afgezaagd. Bij een kerstboom met kluit is het makkelijk: deze geef je elke twee weken een beetje water.

De juiste plek

Een denneboom is het gelukkigst op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Van droge lucht en tocht gaat hij sneller hangen. Zet 'm in een grote ruimte in de buurt van ander groen.

Niet te veel versiering

Zware kerstballen, honderden warme lichtjes en nepsneeuw. Je kerstboom krijgt heel wat te verduren gedurende de heilige nachten. Hoe minder poespas op de boom, hoe langer de naalden het volhouden. 

Lees ook: Dit is wanneer je officieel je kerstboom 'moet' weghalen

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen