Pinkpop revancheert zich

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het programma kende dit jaar veel bekende namen. Al vroeg was bekend dat de Red Hot Chili Peppers de afsluiter van Pinkpop 2006 zouden zijn, voor veel mensen alleen al dé reden om weer naar het zuiden des lands af te reizen. Maar ook de rest van de line-up sprak veel mensen aan. Wat te denken van Franz Ferdinand, Tool, Placebo, Danko Jones, The Rakes, The Infadels, Jamie Lidell, Keane, Soulfly, Skin ? die Anouk op de maandag verving, omdat de Haagse het niet eens was met het tijdstip van haar optreden ?, Kaiser Chiefs, dEUS, Paul Weller en de Bloodhound Gang. Maar ook de Nederlandse muziekscène werd vertegenwoordigd met optredens van onder andere Kraak & Smaak, Racoon, Opgezwolle en Blof. Ook de presentatie was in bekende handen: 3FM-dj's Giel Beelen en Claudia de Breij mochten deze taak op zich nemen. Claudia werd op zondag overigens vervangen door haar kersverse collega Barbara Karel, die onlangs overkwam van MTV.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het weekend begon letterlijk met een valse noot, want Nelly Furtado miste op het hoofdpodium regelmatig de juiste noten. Desondanks zette ze wel een waanzinnige show neer, waarbij ook meerdere mensen uit het publiek op het podium werden gehaald. De valse noot werd al snel goed gemaakt op het 3FM-stage door de heren van Kubb en Admiral Freebee, al voelde Kubb een beetje misplaatst aan. Deze heren hadden beter in de tent hun 'ding' kunnen doen, want de setting op het voormalige Noordpodium haalde de intimiteit weg en daardoor voelde het optreden een beetje duf aan. De Kaiser Chiefs zorgden net als vorig jaar op Lowlands voor een springende menigte, waarna Placebo met een degelijk optreden de zaterdag mocht afsluiten.

Een aangename verrassing op zondag waren The Zutons, opzwepende rock met een flinke dosis sax. Deze mannen en dame kregen de voetjes wel van de vloer in de John Peel. De mannen van Racoon en dEUS hielden zich op de zondag goed staande op het hoofdpodium, wat nou niet bepaald kon worden gezegd over de Bloodhound Gang. Oke, grappig zijn is één, maar je kan ook te ver doorschieten met flauwe opmerkingen en acties. Want om nou over elkaar heen te gaan pissen?

Afbeelding verwijderd door redactie

Naast muziek is er op Pinkpop ook de nodige aandacht voor de inwendige mens. Alleen is het dan wel jammer dan je tien dezelfde kramen hebt met friet, frikadellen en hamburgers en maar weinig variatie hebt in je keuze. Na twee dagen hamburgers gaat dat erg tegenstaan. Een klein beetje hemel op aarde was de Peace, Love en Ben & Jerry?s stand. Genietend van een lekker ijsje kon je lekker onderuitgezakt op de custommade Fatboy?s hangen en kijken naar de bands op het hoofdpodium.

Ook dit jaar hadden de mensen van Bengi Fun weer iets 'extreems' bedacht: je kon in een bakje 60 meter de lucht in, waarmee je een perfect uitzicht had over het terrein. Dat was nog best een hoogtepunt van Pinkpop. Op de festivalmarkt (die deze naam eigenlijk niet mag dragen met slechts 4 kraampjes) had de Belgen ook nog een offroad parcours. Alleen jammer dat bezoekers niet zelf mochten rijden. Dat zal vast hebben gelegen aan het promillage...

De maandagopener was zoals hij zelf zingt ?So beautiful?. Pete Murray bracht nog aardig wat mensen op de been en maakte iedereen op zachte wijze rustig wakker. Soulfly op het 3FM-podium maakte daarentegen iedereen die nog niet uitgeslapen was op brute wijze een een einde aan. Op het eerste gezicht leek Blof toch wel enigszins een vreemde eend op Pinkpop, maar verrassend genoeg stonden zo'n 20.000 mensen mee te zingen. Op het John Peel-stage gaven Jamie Lidell en de Editors een prima show weg, waarna ook Keane en Franz Ferdinand hun ding naar behoren deden op het hoofdpodium. Het optreden van Anthony Kiedis en z'n mannen was een waardige afsluiter van een mooi, warm, muzikaal en succesvol Pinkpop 2006.

Pinkpop in het kort...

Plus
* Red Hot Chili Peppers
* veel, veel zon
* de zitzakken van Ben & Jerry's
* Twister

Min
* Bloodhound Gang
* Nelly Furtado
* weinig variatie eettentjes
* veel herrie op de camping (maar ach, dat went ook )