Medium

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het begint allemaal als haar man Joe voorstelt om haar dromen, die hij de laatste twee jaar opgeschreven heeft in een dagboek, naar verschillende instanties te sturen. Ook tijdens haar stage bij de officier van justitie krijgt Allison beelden door van verschillende zaken. Zo is er bij een zaak een man gedood met zes kogels, Allison heeft een theorie waarmee ze uitlegt op welke plek de man als eerst is geschoten en wat er daarna gebeurde.

Allison wordt opgeroepen door de Texas Rangers als een van haar dromen toch wel heel erg overeenkomt met een zaak die zich afspeelt in Texas. Alhoewel niet iedereen meteen overtuigd is van Allisons gave kan ze de zaak toch oplossen. Terug op haar stage vertelt ze haar baas dat ze ermee wil stoppen. Hij confronteert haar met haar theorie die ze eerder die week bekend maakte. Haar theorie blijkt te kloppen. Van haar baas krijgt ze een baan aangeboden als adviseur.

Afbeelding verwijderd door redactie

In de verdere afleveringen van het eerste seizoen werkt Allison als oproepkracht voor het Openbaar Ministerie. Vele zaken kunnen opgelost worden door haar gave. Haar man moet er in het begin erg aan wennen. Allison heeft nu ineens werk en het zijn geen regelmatige tijden. Joe zit zo nu en dan met de kinderen opgescheept, terwijl hij eigenlijk zelf ook naar zijn werk moet.

De omgeving, familie en vrienden, weet niets van de gave van Allison. Dat is maar beter ook, want hoe verklaar je dat je voorspellende dromen hebt, waarmee je misdrijven kunt oplossen of zelfs voorkomen?
In de loop van de serie blijkt dat de oudste dochter ook trekjes vertoont van de gave van haar moeder. Het gezin Dubois doet er niet zoveel mee, ze willen het gewoon zijn beloop laten gaan. Het deed me een beetje denken aan de serie Bewitched uit de jaren zestig.

Sinds 21 juli is het eerste seizoen in herhaling op Net5. Voor de echte fan is de DVDbox vanaf 3 augustus te koop. Zelf ben ik een liefhebber van dit genre. Ik geloof wel in die bovennatuurlijke dingen. En het feit dat het op iets echts gebaseerd is, vind ik helemaal leuk. Toch een soort van 'bewijs' dat er iets meer is...

Wil je meer weten over het echte leven van Allison Dubios? Lees het artikel Kus ze niet vaarwel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Medium seizoen 1
Met o.a. Partricia Arquette, Jake Weber en Miguel Sandoval
Tijd: 657 minuten (4 DVD's)
Adviesprijs: 34,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel Online!

Medium - Seizoen 1 (4DVD)
Sofia Vassilieva