Tijdverdrijf voor druilerige herfstdagen

Vrije tijd door Kristie
Is het weer zo'n druilerige namiddag en heb je de binnenkant van je ogen nu wel lang genoeg bekeken? Tijd om in actie te komen en wat leuks te gaan doen, of dat nou alleen is of samen!

Want laten we eerlijk zijn; af en toe een middagje aan de tv gekluisterd met een kop thee, daar is niks mis mee. Maar soms wil je ook weleens wat anders doen met je kostbare tijd. Wij selecteerden een aantal leuke ideeën en DIY's voor je, zodat je je de rest van de herfst (en winter) niet meer hoeft te vervelen!

DIY
Ga lekker zelf aan de slag en geef je huis een gezellige herfstsfeer met een zelfgemaakt herfststukje. Een aantal tips:

Dip-dye dennenappels: Alles wat je nodig hebt zijn dennenappels, acrylverf en een verfkwastje. Het is belangrijk dat je echte acrylverf hebt, omdat die makkelijk schoon te maken is en waterbestendig is. Bepaal eerst het gedeelte dat je wilt verven. Verf eerst de bovenkant van de stukjes en draai daarna de dennenappel om, zodat je de onderkant ook kunt verven. 


Lightbulb pears: Oftewel, peertjes die licht geven, maar dan anders! Leuk om bijvoorbeeld in een schaal of vaas te doen. Wat heb je nodig: peertjes die je normaal gesproken in je lamp draait, een schaar, touw, lijm en een paar stevige takjes die als steeltje dienen. Plak de takjes vast aan de uiteinden van de peertjes, draai een touwtje om dit takje heen en draai het touwtje vervolgens steeds verder omhoog, zodat je de hele peer bedekt. Vergeet niet om eerst het peertje met lijm te bedekken. Ook leuk om hier met goud overheen te sprayen!

Leaf bowl: Hiermee haal je letterlijk en figuurlijk de herfst in huis, een schaal van bladeren! Wat heb je nodig? Veel bladeren, een ballon, papier-maché, een schaar en een mengkom. Blaas de ballon op en leg deze in de kom. Begin met het aanbrengen van de papier-maché op de ballon en plak de bladeren hier op vast. Laat het op z'n minst een uur drogen. Laat daarna je ballon langzaam leeglopen en je hebt een nieuwe blaadjesschaal!

Fotoalbums maken
Van uitstellen komt afstellen en dat is bij jou wel van toepassing. Heb je nog steeds overal foto's rondslingeren van de reis naar India van vijf jaar geleden? Of van je verjaardagsfeestje? Tijd om alle mooie herinneringen te bundelen, en wat is nou leuker dan een tastbaar fotoalbum? Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om een mooi album te maken. Op internet kun je bijvoorbeeld je eigen, digitale album maken. 


Toch heeft het ook wel wat om het lekker zonder de hedendaagse techniek te doen en je eigen handen te gebruiken. Eigenlijk stel je het altijd uit, omdat je niet weet waar je moet beginnen. Allereerst is het handig om je foto's te ordenen en te beslissen waar je een album van wilt maken, en hoeveel foto's je er dan in wilt hebben. Leg de foto's op chronologische volgorde en plakken maar! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, gebruik stickers, gekleurd karton, stiften, tekeningen of bijvoorbeeld vliegtickets die je bewaard hebt. Dit maakt het een lekker persoonlijk album, waar je met veel plezier naar kunt kijken.

Social media
Bestaat jouw profielfoto op Facebook nog uit een bruine, in bikini gehulde godin met een parelblauw strand op de achtergrond? Bij een nieuw seizoen hoort ook een nieuwe foto. Dus hoog tijd om je social media bij te werken, en dit kun je doen door een nieuwe profiel- en omslagfoto. Ga lekker naar buiten en neem je camera mee, inspiratie genoeg!

Maar niet alleen foto's zijn belangrijk om al je fans op de hoogte te houden. Ook je interesses, likes, de evenementen waar je heen gaat, je skills en nog véél meer. Deze zijn vaak ook voor iedereen zichtbaar. Stamt de laatste baan je die had uit 1997 volgens je LinkedIn-account? Of kom je er zojuist achter dat je K3 nog steeds liket op Facebook? Tijd om al die accounts eens flink op te schonen, en wanneer kun je dat beter doen dan op een regenachtige, sombere dag?

Wat doe jij om een sombere herfstdag door te komen?
Beeld: Pinterest