Soundtrack voor de zomer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Weg met de hokjesgeest!

Wanneer de vrienden Ronald Molendijk en Jeroen Rietbergen samen een aantal remixen en diverse tracks opnemen, smaakt dit naar meer. Terwijl Rietbergen in verschillende bandjes speelt, o.a. bij Candy Dulfer en Marco Borsato (waar hij nog steeds in de begeleidingsband speelt), heeft Molendijk zijn roots liggen in de club-house. Dit zorgt echter voor een positieve muzikale clash tussen de heren. En werken ze steeds vaker samen met andere sessiemuzikanten zoals Marloes Nova en Caroline Dest. Het werken met instrumenten in combinatie met de beats van Ronald en de verbluffende stemmen van Marloes en Caroline vormen nu het typerende geluid van Soulvation. Deze band laat zich niet in een hokje stoppen met hun opzwepende dance, hartverwarmende en rockende mindblowing soulsound.

Soulvationeers

De afgelopen anderhalf jaar was het een roerige tijd voor de dames en heren van Soulvation. Ze waren druk in de weer om in hun Soulcave studio liedjes te schrijven, op te nemen en te zorgen voor die kenmerkende positieve sound. Na een wisseling in de band én nu gewapend met een nieuw album kan Soulvation er weer gemotiveerd tegenaan om Nederland te veroveren. Zal het ze lukken om nog een aantal zieltjes te bekeren?

Afbeelding verwijderd door redactie

Zomer in je cdspeler

Zodra de eerste track met zijn uplifting beat door de boxen heen knalt heb je al zin om op te springen en lekker mee te dansen. Volgens de kenners maakt I wanna be with you grote kans om dé zomerhit van 2006 te worden en wat mij betreft hebben ze helemaal gelijk. (Schattig detail; Dit nummer is ontstaan toen Jeroen een keer eerder weg wilde uit de studio om bij zijn liefje Lieke van Lexmond te zijn.)
Zweverig en meeslepend word je meegezogen door de prachtige stem van Marloes Nova in Give me love in een droomwereld door de klanken die alleen Soulvation kan creëren. Helaas word je daar weer ruw uit gewekt als Phone in the air wordt ingestart. Ik vraag me werkelijk af wat hier de bedoeling van is; solliciteren de dames en heren soms naar een contract met een groot telecombedrijf? Door deze werkelijke tegenvaller skip ik het nummer snel.

Sexy, spannend, opzwepend en vooral een verademing tussen de soulvolle dance is Mayday. Rauw en rock en roll-style ten top! De bandleden zijn met dit nummer absoluut in bloedvorm. Als heerlijk rustpunt in het midden van het album komen we een fijne verrassing tegen in de vorm van de oorstrelende ballad Passin' by tegen. Caroline brengt dit met zoveel gevoel dat je dit rustig in je op moet nemen en ervan moet genieten.
Als magnifieke uitsmijter van de plaat is daar Whang Bang die door de trompet van Jan van Duikeren een waar feestje wordt.

Op Phone in the air na vind ik Motivated een sublieme plaat die zeker mijn soundtrack van zomer 2006 gaat worden. Om terug te komen op mijn bovengestelde vraag: "Zou het ze lukken om nog een aantal zieltjes te bekeren". Het antwoord is jazeker als je van energieke, opzwepend en soulvolle pop/rock/dance houdt dan is dit zeker wat voor jou! Deze Vrouw.nl redactrice is al bekeerd.

Afbeelding verwijderd door redactie

Tracklist
01. I wanna be with you
02. There you go
03. Give me love
04. Phone in the air
05. Online entertainment
06. Mayday
07. Passin' by
08 Live XL
09 Another lesson
10. That?s your life
11. Everything spins and turns
12. So free
13. Whang bang

Afbeelding verwijderd door redactie
Soulvation - Motivated
Speelduur: 57 minuten en 50 seconden
Label: V2 Records
Adviesprijs: 22,99 euro

Klik hier voor meer informatie over Soulvation.

Bestel Online!
Motivated
Soulvation