Do - Follow Me

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het optreden vond plaats voorafgaand aan de release van Follow Me, het 2e album van zangeres Do (Dominique Rijpma-van Hulst (24). Maar laten we eerst even terugblikken op de indrukwekkende carrière van deze jonge sympathieke zangeres. Haar eerste grote hit Heaven ? een danceversie van de wereldberoemde jaren 80 hit van Bryan Adams ? was een enorme Top 10 hit in Spanje, Duitsland en België, stond in de Amerikaanse Top 3 en behaalde de nummer 1 positie in Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en Canada. Met de unplugged-versie schoot Do zelfs door naar de nummer 1 positie in de Amerikaanse hitlijsten. Gevolg was dat de nuchtere Brabantse in gigantische stadions voor tienduizenden mensen stond te zingen naast beroemdheden als Puff Daddy en Destiny?s Child. Zelfs Bryan Adams was zo onder de indruk van Do dat hij haar vroeg om tijdens een van zijn Europese shows Heaven te komen zingen. Pas na al deze internationale successen kreeg ze waardering in haar thuisland. Do ontving in 2003 een World Music Award voor Best Dutch Artist, scoorde een nummer 1 hit met Voorbij, het duet met Marco Borsato, was genomineerd voor een Edison en werd tijdens de TMF awards 2004 uitverkoren tot Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal.


Do was zich ten volle bewust van het bijzondere van dit optreden met het Metropole orkest. Het is dan ook echt een eer om begeleid te worden door 52 musici! Musici die met grote nationale en internationale namen hebben opgetreden: Oleta Adams, Charles Aznavour, Burt Bacharach, Shirley Bassey, Tony Bennett, Andrea Bocelli, John Cale, Joe Cocker, Natalie Cole, Elvis Costello, Céline Dion, Ella Fitzgerald, Art Garfunkel, Gloria Gaynor, en nog vele anderen.


Bij haar opkomst gaf Do aan behoorlijk zenuwachtig te zijn om met zo?n groot orkest op te treden maar die zenuwen was de zangeres al gauw de baas. Al snel schopte ze haar muiltjes uit om op blote voeten verder te gaan. Ze genoot met volle teugen en het publiek met en van haar. Alle nummers van haar nieuwe album bracht ze ten gehore en zodra er een up tempo nummer kwam nodigde ze iedereen uit om van de stoelen te komen en al gauw was de hele zaal lekker aan het swingen.


Bij de introductie van het nummer Follow Me kreeg Do het even te kwaad. Emotioneel droeg ze dit nummer op aan Chantal, de vriendin van Glenn Corneille - haar muzikale begeleider die vorig jaar omkwam bij een tragisch ongeval - die in de zaal aanwezig was. Met Glenn was Do gestart met het project Follow Me. Het nummer We Could heeft hij geschreven maar de tekst is na zijn overlijden door zijn vriendin aangepast en deze versie is te horen op het album.


Follow Me

is een zeer gevarieerd album geworden met duidelijke invloeden als Jazz, Soul en Funk maar ook Latijns-Amerikaanse sferen. Ook al doet het me af en toe denken aan Total Touch, het stemgeluid van Do is en blijft uniek. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Do al veel meegemaakt en het is te merken dat ze haar ervaringen heeft verwerkt in dit album. Met Follow Me geeft Do duidelijk aan dat ze haar eigen weg is ingeslagen en ik kan het alleen maar toejuichen.

Naast Do trad tevens de getalenteerde Julian Thomas op met het Metropole orkest en wil je hier meer over lezen dan kan dat. Want Vrouw.nl heeft ook een artikel aan deze veelzijdige zanger/componist gewijd en dit kun je aanstaande donderdag lezen!

Tracklist
1. Sending me Roses
2. Beautiful Thing
3. We Could
4. Follow Me
5. Under a Spell
6. I Will
7. Take It Like a Man
8. Ordinary People
9. Love Me
10. When Everything Is Gone
11. Tune into Me
12. I Still Believe in You

Do
Follow Me
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 22,49 euro