Wereldgeschiedenis in beeld: Echnaton & Nefertiti

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Echnaton en Nefertiti, wereldgeschiedenis in beeld, neemt je mee op een reis terug in de tijd. Naar ongeveer 1350 vóór Christus. Waar de oude Egyptenaren vroeger meerdere goden vereerden werd er dankzij het bewind van farao Amenhetep slechts één god aanbeden. Deze god was Aten. De verering had vele gevolgen voor het land en het verdere verloop voor de geschiedenis van het Oude Egypte.

Farao Amenhetep en zijn vrouw Nefertiti besloten zelfs dat Thebes-de hoofdstad van het Oude Egyptische rijk- niet hoofdstadwaardig was en een hoofdstad op een andere plaats te stichten. In Akhenaten zoals de naam luidde van de nieuwe hoofdstad konden zij optimaal hun god vereren. Andere goden vereren was uit den boze.

Vind je dit bovenstaande al saai klinken en ben je al bijna in een diepe slaap gesukkeld? Moet je dan nagaan wat de werkelijke DVD-serie teweegbrengt. Met heel veel moeite heb ik naar de drie delen gekeken. Saaie mannen die in het monotoon Duits vertellen over de rijke historie van het prachtige land en niet boeiend drama gespeeld door de acteurs tussendoor.
Ik vind het zeker geen aanrader.

Afbeelding verwijderd door redactie

Deel 1: De zon als enige getuige
Deel 2: De vloek van Amarna
Deel 3: De mummies van de ketters

Echnaton en Nefertiti, wereldgeschiedenis in beeld
Tijd: 90 minuten
Adviesprijs: 9, 99 euro
Adviesleeftijd: 6 jaar en ouder