Nacho Libre

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Jack Black speelt in Nacho Libre een monnik met maar één droom: worstelen. In het klooster, waar hij is opgegroeid, verzorgt hij het eten voor de weeskinderen maar hij beschikt niet over de juiste ingrediënten om ze een goede maaltijd te geven. Hij realiseert zich dat hij met een plan moet komen om de jonge weeskinderen beter eten te geven. Hij geeft zich op voor worstelwedstrijden en gaat samen met zijn partner, Esqueleto (skelet) het gevecht in de ring aan. Hiermee probeert hij tevens indruk te maken op de mooie non, Encarnación. Al snel blijkt dat Nacho een talent heeft voor worstelen en wordt hij een publiekslieveling. Van het geld dat hij verdient kan hij de weeskinderen eindelijk wat anders dan stoofpot voorschotelen.

Als monnik is het echter verboden om met deze 'zonde' bezig te zijn en leidt Nacho een dubbelleven. Tijdens het worstelen is hij vermomd en hij hoopt hiermee zijn identiteit te verbergen. Nacho gaat een spannend gevecht aan om tegen de allergrootste worstelaar ooit te kunnen vechten. Helaas wordt hij tweede, geeft het worstelen op en gaat terug naar het klooster. Als ze er in het klooster achterkomen en hij toch nog een kans krijgt om verder te gaan met worstelen zal Nacho een keuze moeten maken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nacho Libre

is een film waar je wel zin in moet hebben. Velen zullen hem beschouwen als flauw en de humor er niet van inzien. Aangezien ik Jack Black altijd wel kan waarderen, heeft hij dit keer ook aan mijn verwachtingen voldaan. Niets is hem te gek en zijn gehuppel, zang maar met name de mimiek in zijn gezicht zorgen ervoor dat je Nacho in je armen sluit. Jack Black heeft al veel aparte rollen op zich genomen en dit is hem dan ook op het lijf geschreven, hij kan het als geen ander.

Naast deze excentrieke acteur komen er niet veel bekende namen in de film voor. Nacho Libre is gevuld met wat standaard, maar onmisbare personages. Uiteraard is er ook ruimte voor een kleine romance met de mooie, verlegen non, die je de hele tijd doet denken aan Penélope Cruz. Het fijne van de film is dat je het hier en daar zelf kan invullen en je zonder al te veel woorden de humor kan begrijpen. Om de film in zijn geheel te kunnen waarderen moet je wel over een bepaalde grens van flauwheid kunnen stappen, anders wordt het niets.

Nacho Libre
Met o.a. Jack Black, Ana de la Reguera en Héctor Jiménez
Regisseur: Jared Hess
Tijd: 100 minuten