The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sean en zijn moeder verhuizen continu en Sean lijkt op deze manier niet zijn plek te kunnen vinden. Hij is nogal losbandig en mag graag een stuk racen in zijn auto. Als hij door een race met rijkeluiskinderen van school, een groot ongeluk veroorzaakt voelt zijn moeder zich genoodzaakt om hem naar zijn vader te sturen. Op deze manier proberen ze Sean normen en waarden bij te brengen en het is tenslotte de enige manier om hem uit de gevangenis te houden.

Eenmaal op school in Tokio aangekomen, vallen de ogen van Sean al snel op de mooie Neela. Sean weet echter niet dat Neela een relatie heeft met een jongen van de Japanse maffia, beter bekend als de 'Drift King'. Sean wordt door deze gluiperd uitgedaagd om tegen hem te racen in de ondergrondse parkeergarage. Als Sean als een overduidelijke verliezer uit de parkeergarage komt, besluiten omstanders hem te leren driften. Sean krijgt van zijn nieuwe vrienden de gelegenheid om in de beste en mooiste raceauto's te rijden. Ondertussen krijgt Neela een steeds grotere zwak voor deze buitenstaander en ze zoeken elkaar stiekem op. Uiteraard komen de Drift King en zijn aanhang hier achter en dit leidt van kwaad tot erger. Als Neela voor Sean en zijn vrienden kiest en hij steeds beter wordt in het driften, gaat Sean de ultieme uitdaging aan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Zonder ook maar interesse te hebben gehad in deel 1 en 2, heeft deel 3 mij aangenaam verrast. Tokyo Drift knalt meteen van het doek door een vette soundtrack. Muziek speelt een belangrijke rol, en daar leunt de film ook duidelijk op. Er wordt veel gebruik gemaakt van stoere, sexy en snelle scènes. Ondanks dat ik de eerste twee delen niet heb gezien, kon ik het goed volgen. Pas aan het einde van de film kom je iets tegen, wat je misschien nog wel overhaalt om de eerste twee delen te gaan kijken!

The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Met o.a. Lucas Black, Nathalie Kelley en Bow Wow
Regisseur: Justin Lin
Tijd: 90 minuten
Vanaf 27 juli in de bioscoop