The Lakehouse

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op een wintermorgen verlaat Kate (Sandra Bullock) haar huis aan het meer en vraagt aan de volgende huurder of haar post doorgestuurd kan worden. Alex Wyler (Keanu Reeves) komt in het huis te wonen omdat zijn vader het huis heeft gebouwd, in de tijd dat hij nog een befaamde architect was. Zijn vader had toen alleen maar oog voor zijn werk en liet zijn gezin in de steek. Toen Alex jonger was kwam hij regelmatig met zijn vader naar het huis kijken en zodoende is dit huis speciaal voor Alex.
Als hij het briefje van Kate leest, schrijft hij terug dat er vóór hem nooit een huurder is geweest. Daarnaast begrijpt hij niet hoe ze bepaalde dingen kan beschrijven, die pas later gebeuren.

Kate denkt op haar beurt dat Alex een grapje met haar uithaalt omdat hij een datum gebruikt van twee jaar geleden. Terwijl Kate en Alex blijven corresponderen, komen ze erachter dat ze twee jaar uit elkaar wonen. Ze raken zo gefascineerd door dit fenomeen en door elkaar dat ze besluiten de afstand tussen elkaar te doorbreken. Alex zegt dat hij twee jaar wil wachten op Kate en ze besluiten een afspraak te maken bij het lievelingsrestaurant van Kate. Als Alex niet op komt dagen vraagt Kate zich af of ze iets heeft gemist, en wat er aan de hand zou kunnen zijn. Als ze uiteindelijk begrijpt wat er is gebeurd probeert ze het lot te veranderen zodat ze toch nog bij elkaar kunnen zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Lakehouse bevat humor, liefde en uiteraard twee goede hoofdrolspelers. De film kijkt lekker weg en er zitten geen ingewikkelde verhaallijnen in. Als Alex niet bij het etentje op komt dagen, is het voor de kijker al snel duidelijk wat de reden hiervoor is. In de film komt dat besef veel later en dat is even het enige baalmomentje. Toch is er een happy end en ben je alle ellende weer vergeten. Een leuke bijkomstigheid is de rol van Willeke van Ammelrooy. In deze film vertolkt zij de rol van de moeder van Kate. Je vraagt je alleen af of ze een Russische moet voorstellen of dat haar Amerikaanse accent gewoon zo slecht is.

The Lakehouse
Met o.a. Sandra Bullock, Keanu Reeves en Willeke van Ammelrooy
Regisseur: Alejandro Agresti
Tijd: 99 minuten
Vanaf 20 juli in de bioscoop