Psycho survivalgids voor vrouwen?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Schrijfster Astrid Maria Boshuisen noemt haar boek een 'feelgood handboek voor geluk'. In zeven delen moet je de weg naar geluk zien te vinden: Levensgeluk & succes, Relaties, Seks, Zelfsaboterende gewoontes en eigenschappen veranderen, Moeilijke tijden overwinnen, Familie & Vriendschap en Persoonlijke groei zijn de corresponderende hoofdstukken. In elk deel heeft Astrid haar best gedaan om de nodige deskundigen aan het woord te laten. Verscheidene filosofen, seksuologen en psychologen passeren de reveu. Door de verschillende delen en deskundigen merk je dat het boek echt een handboek is: je krijgt van elk onderwerp slechts een beetje informatie. Het feit dat de schrijfster bij elk onderwerp verwijst naar sites en boeken die je verder kunnen helpen, maakt echter weer een hoop goed.

Astrid typeert haar boek niet alleen als een handboek, ze oppert tevens dat het een 'feelgood' boek is. Ook dat is te merken en ook dat is niet altijd even fijn. In het hoofdstuk En ze leefden nog lang en gelukkig: realiseer het sprookje is de trendy manier van aanspreken erg leuk gedaan, zo is er een grappig 'Roze-bril-stuk-dip-alert' in opgenomen, wat de realisatie enigzins verzacht. Maar niet alle onderwerpen zijn geschikt voor een feelgood-schrijfwijze. In het hoofdstuk over solo reizen, wordt er gezegd: 'Solo reizen doe je echt niet meer omdat je geen reisgenoot kunt vinden. Het is spannend, je staat open voor nieuwe ontmoetingen, je kunt je tijd invullen zoals je wilt en je leert jezelf kennen.' Nou, waarom zouden we hier nog verder over nadenken? Morgen pakken we onze koffers en stappen we allemaal in ons uppie het vliegtuig in! Maar zo makkelijk ligt het niet, niet iedereen denkt er zo over. Er zijn genoeg mensen die geen reisgenoot hebben, die balen dat ze alleen op vakantie moeten en dat dus ook niet doen. En daar zou de schrijfster dan ook op in moeten gaan. Dat ze dat niet doet, is dan ook een minpunt, want als er iets is dat een psycho survivalgids zou moeten doen is het wel het bespreekbaar maken van dit soort problemen.

Gelukkig staan er toch een aantal nuttige en leuke adviezen in. Ik merkte bijvoorbeeld dat je je X-factor simpel kunt vergroten: door meer te glimlachen, door je 100% op iemand te focussen wanneer je ermee praat en door mensen meer te complimenteren. En dames, het werkt... als je meer glimlacht naar anderen, glimlachen ze ook meer naar jou!

Het boek van Astrid Maria Boshuizen heeft dus plus- en minpunten, maar al met al is het een redelijk leuk boek. Je krijgt veel informatie, bent na het lezen in staat om je kennis te vergroten door andere boeken/sites te lezen én er staan ook wel wat leuke adviezen in. Kortom: een leuk boek om in je kast te hebben, maar geen psycho survivalgids die ons bijstaat in het vrouw-zijn.

www.mijngelukmaakikzelfwel.nl

Afbeelding verwijderd door redactie

Astrid Maria Boshuizen
Mijn geluk maak ik zelf wel
262 bladzijden
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 90-274-327-40
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!

Mijn geluk maak ik zelf wel