Blackbeard - The pirate of the Caribbean -

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoe zijn indrukwekkende carrière als kapitein van de 'Queen Anne?s Revenge' verliep, is nu sinds kort te zien in de miniserie Blackbeard - the pirate of the caribbean. Een drie uur durend avontuur over Blackbeard (Angus Macfayden) en zijn zoektocht naar de legendarische schat van kapitein Kidd. Hij wordt in zijn zoektocht achtervolgd door Robert Maynard (Marc Umbers), een Engelse officier die opdracht heeft gekregen de piraterij een halt toe te roepen en de vaarroutes veiliger te maken. Maynard zweert de koning van Engeland dat hij Blackbeard uit zal schakelen. Vermomd als gewone schipper probeert hij meer te weten te komen over de plannen van Blackbeard en zijn gezelschap, maar de piraten voeren hem onverwacht snel dronken en hij ontwaakt op de 'Queen Anne?s Revenge'. Hij moet daar aan de slag als schipper en wordt gedwongen mee te doen aan de piraterij.

Drie uur lang word je meegenomen in de wereld van de piraterij. Het verhaal is onderhoudend en vermakelijk, maar zelden écht spannend te noemen. Ik miste het spectaculaire avontuur in de stijl van 'The pirates of the Caribbean', zoals beloofd in de aankondiging. De decors zijn mooi en de actiescènes soms indrukwekkend, maar het is allemaal minder groots en veel soberder neergezet dan in 'The Pirates of the Caribbean'. Dat geeft op zich ook niet, want deze film is onderhoudend genoeg om te blijven kijken, mede vanwege de goede acteerprestaties. Het verhaal houdt in grote lijnen vast aan de ware geschiedenis van Blackbeard, waardoor je als (goed geïnformeerde) kijker al weet hoe het afloopt, iets wat voor mij de spanning wat uit de film haalde.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Niettemin is Blackbeard - the pirate of the Caribbean een film die prima geschikt is voor een avondje pretentieloos vermaak. Ook voor de wat oudere kinderen is deze film de moeite waard. Gelukkig zijn de meest wrede scènes zo weergegeven dat de details je bespaard blijven. De DVD bevat geen bonusmateriaal.

Blackbeard ?The pirate of the Caribbean
Met o.a. Marc Umbers, Angus Macfayden, Jessica Chastan, Richard Chamberlain en Rachel Ward.
Duur: 170 minuten (2 DVD?s)
Adviesprijs: 12,95 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar